Ponoči številni niso spali

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Zaradi močnega deževja marsikdo po Sloveniji ni zatisnil očesa. Kaj za prihodnje dni pravijo vremenoslovci.
Oglej si celoten članek

* - Fotografija je simbolna

Na spletni strani Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje poročajo o številnih poplavah oziroma razlitjih vode. Poplavljalo je ceste, na katere so se podirala drevesa, zalivalo je kleti. 

Tako je bil prekinjen promet v občini Radlje ob Dravi, kjer je na relaciji Vas - Remšnik (Koležnikov most) poplavilo cesto, v bližini se je zaradi močnega vetra na cesto podrlo drevo. 

Previdno Vremenoslovci o tem, kje bodo nevihte najmočnejše

Na regionalni cesti Radlje–Maribor pri HE Vuhred je večji zemeljski plaz zasul cestišče. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje so s pomočjo delovnega stroja odstranili nanos zemljine. V občini Radlje ob Dravi je voda prav tako ogrožala kleti stanovanjskih objektov, zaradi česar so imeli gasilci polne roke dela. 

Svarila Vreme v bodoče prinaša to nadlogo

Hudo je bilo tudi v občini Podvleka, kjer je potok v več vaseh ogrožal stanovanjske objekte, na cesto so se podirala drevesa. V občini Braslovče se je porušil daljnovod preko regionalne ceste Šentrupert - Letuš. 

Foto: Žurnal24 main Gasilci

Vreme Nova vremenska napoved za letošnjo jesen

Ob 2.30 je v naselju Jesenovo v občini Zagorje ob Savi zaradi udara strele zagorel hlev. Gasilci PGD Zagorje mesto, Čemšenik in Loke so požar pogasili, odstranili slamo iz objekta, s termo kamero pregledali objekt, ter izvajali gasilsko stražo. Poškodovanih ni bilo.

Še prej je na Podpeški cesti v Notranjih Goricah, občina Brezovica, kot posledica neurja z dne 30. 8. 2018 meteorna voda ponovno pričela s strehe zalivati stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Notranje Gorice - Plešivica.

Sveža napoved Vreme: Dež, dež, dež

Na ulici Trg v občini Prevalje je zaradi zamašenega jaška meteorna voda poplavljala cestišče. Posredovala sta gasilca PGD Prevalje, ki sta jašek odmašila in preprečila nadaljnje poplavljanje cestišča.

Vremenoslovci do torka napovedujejo nestanovitno vreme, z možnimi hujšimi nalivi, vendar pa se bodo nevihte selile po vsej Sloveniji, zato na enem mestu veliko padavin ni za pričakovati, s tem pa bo tudi možnost poplavljanja manjša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:05 1. September 2018.

    lopov, prevarant, ta teden si pokradu 9528 $, za prijavt na policijo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.