Pouk na daljavo, a spet težave s spletnimi učilnicami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z Arnesa sporočajo, da nekateri uporabniki zaznavajo upočasnjeno delovanje.
Oglej si celoten članek

Po podaljšanih jesenskih počitnicah bo z današnjim dnem znova stekel pouk za osnovnošolce. A ti se ne bodo vrnili v šolske klopi, temveč bodo z izobraževanjem nadaljevali na daljavo. Vrtci bodo še naprej opravljali le nujno varstvo, okrnjeno bo še naprej deloval tudi javni potniški promet.

uradno Sprejeta odločitev glede šolanja naslednji teden

Z Arnesa sporočajo, da spletne učinice delujejo, da pa lahko nekateri uporabniki kljub temu zaznavajo upočasnjeno delovanje storitve. "Trudimo se, da bomo čisto vsem v kratkem znova zagotovili hitro odzivnost," pravijo pri Arnesu.

Medtem ko posamezni starši poročajo, da se v učilnice ne morejo prijaviti, drugi pojasnjujejo, da so se lahko prijavili, ampak da storitve ne delujejo tekoče.

S poukom na daljavo so danes začeli vsi osnovnošolci, težave z Arnesovimi spletnimi učilnicami pa so se pojavile že pred počitnicami, ko se je na daljavo šolal del osnovnošolcev. V Arnesu so sicer prejšnji teden ocenili, da bodo ta teden spletne učilnice zmogle povečano uporabo. Storitev so namreč stabilizirali že v oktobrskem tednu šolanja na daljavo, počitnice pa so izkoristili za to, da so med drugim dodatno razširili strežniške zmogljivosti in z nadgradnjami pohitrili sistem.

Dijaki so imeli pouk na daljavo že prej

Na podlagi vladnega sklepa vzgojno-izobraževalni zavodi ostajajo še naprej zaprti, se bo pa s sklepom ministrice za izobraževanje Simone Kustec vzgojno-izobraževalni proces na daljavo izvajal tudi v vseh glasbenih in srednjih šolah. Za razliko od osnovnošolcev, dijaki niso imeli podaljšanih počitnic in so k pouku na daljavo pristopili že minuli teden.

Dijaki in osnovnošolci od vključno 6. razreda naprej so imeli pouk na daljavo sicer že pred počitnicami. Izobraževalni proces poteka na daljavo tudi na fakultetah.

Covid-19 "Ministrstvo se obrača na cenejše študente, namesto na pripravnike"

Kustečeva je na novinarski seji po četrtkovi dopisni seji vlade pojasnila, da jih je pri odločitvi kot prvo merilo vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje. Ukrep je začasne narave in ga bodo ta teden ponovno preučili, je napovedala.

"Učilnice bodo zmogle povečano uporabo"

Čeprav si pouka na daljavo niso želeli, pa so nanj šole po navedbah ravnateljev zelo dobro pripravljene, saj imajo veliko izkušenj iz lanskega šolskega leta. V Arnesu obenem ocenjujejo, da bodo ta teden spletne učilnice zmogle povečano uporabo.

Otroci "Najbolj si želim šole, ker se tam veliko naučim"

Tudi vrtci bodo v tem tednu izvajali programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Ministrstvo je župane ob sprejemanju odločitev, kateri vrtci bodo odprti, prosilo, naj enako obravnavajo tako javne kot zasebne vrtce.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:09 9. November 2020.

    Pokliči jajota, baje daje brezplačne popoldanske inštrukcije preko twita

  • izy
    09:06 9. November 2020.

    Vse otroke v šole poslati, ker res ne vem kje je težava. Popoldne se itak vsi otroci igrajo skupaj pred …

  • 08:40 9. November 2020.

    Tale arnes je leglo luzerjev. Pa samo jokajo in opravičujejo se. Moj mulc se je danes tudi trudil priti na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.