Pred nami ogromen preobrat: V dveh dneh bo temperatura padla za 25 stopinj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Čaka nas velik temperaturni preobrat.
Oglej si celoten članek

Vreme nam v prihodnjih dneh ne bo prizanašalo. Danes bo še oblačno in deževno, z relativno visokimi temperaturami, napovedujejo vremenoslovci Arsa.

Najvišje dnevne temperature bodo na severu od 5 do 11, drugod ob okrepljenem jugozahodnem vetru od 12 pa celo do 18 °C.

Foto: Arso Vreme Arso Popoldne in zvečer bodo padavine v južni Sloveniji prehodno oslabele in ponekod ponehale.

Nato pa nas čaka velik temperaturni preobrat. Že v soboto dopoldne se bo meja sneženja od severa začela spuščati. V soboto popoldne bo dež v notranjosti marsikje prešel v sneg do nižin.

Arso za soboto napoveduje obilno sneženje do nižin, kje ga bo zapadlo največ, preverite na tej povezavi.

V Ljubljani bo v soboto okrog 1. ure zjutraj še 14 stopinj Celzija, v nedeljo pa bodo temperature izredno nizke, živo srebro naj bi se po napovedih vremenoslovcev spustilo na -11 stopinj Celzija.

Foto: Arso Vreme Arso

V noči na nedeljo bo sicer rahlo sneženje v notranjosti oslabelo in do jutra ponehalo. V nedeljo se bo od severozahoda razjasnilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

Kaj nas čaka v naslednjem tednu, pa si preberite v srednjeročni napovedi.

Portal Severe Weather Europe je objavil tudi vremensko napoved za celotno zimo. Kakšno vreme lahko pričakujemo januarja in februarja, preverite na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 10:10 1. December 2023.

    nakladanje v prazno

  • 10:10 1. December 2023.

    panika mediji

  • 09:03 1. December 2023.

    Ogromen😂😂😂

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.