Slovenija
44689 ogledov

Srednjeročna napoved vremena: To nas čaka do naslednje sobote

Jutranje sneženje PIC (cestna kamera)
"Januar bo verjetno najbolj zimski mesec, bo pa zima kar dinamična z nekoliko več padavinami, izmenjavala pa se bodo hladnejša in toplejša obdobja," v srednjeročni napovedi vremena ocenjuje Gregor Skok s portala Ciklon.

"Zaenkrat še vedno kaže na model el nino, sedaj je morje najtoplejše v osrednjem delu Tihega Oceana, ob obalah Južne Amerike pa temperatura morja še vedno pada," je zapisal.

"Pred nami je pestro vremensko dogajanje, zaenkrat pa kaže da veliko snega po nižinah ne bo, marsikje le za vzorec. Že danes klasično predfrontalno dogajanje, ponekod bo zapihal jugozahodni veter, ki bo iz dneva v dan močnejši. Najmočnejši bo v petek pred prihodom sobotne vremenske fronte. Temperature pa bi lahko ponekod na jugovzhodu presegle 15 stopinj Celzija. Na severovzhodu v zatišnih legah bo le nekaj stopinj nad ničlo," napoveduje.

Glede sneženja v soboto pa tako, kot smo poročali, pravi, da so izračuni še precej različni in dodaja, da verjetno še v petek ne bo vse jasno. Vse bo odvisno od ciklona, ki bo v noči nas soboto nastal nad severno Italijo.

"Trenutno kaže da bo največ snega na severu, v ljubljanski kotlini le nekaj cantimetrov, še slabše stanje bo na severnem robu saj bo prisotna fenizacija in bo marsikje ostalo zeleno," napovedujejo na portalu Ciklon.

Padavine spet za vikend, tudi naslednjo soboto

Po tem prehodu vremenske fronte lahko po napovedi Ciklona pričakujemo atlantski tip vremena. Sredi prihodnjega tedna bo verjetno le več oblačnosti, zlasti v južni Sloveniji, v soboto, 9. decembra, je možnost novih padavin.

V petek bo oblačno z dežjem, med šest in enajst stopinj Celzija bo, na Primorskem in jugovzhodu pa celo to 18 stopinj Celzija, a se bo do jutra meja sneženja v notranjosti spustila do nižin.

V soboto čez dan po sneženje ponehalo, od -2 do tri stopinje Celzija bo, v nedeljo bo še hladneje, od -2 do ene stopinje Celzija. V ponedeljek bo večinoma sončno z mrzlim jutrom, do tri stopinje Celzija bo, na Primorskem pa do osem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:17 29.november 2023.

    Te vremenske napovedi so enako kot če bi vprašali šlogarco.