Slovenija
18705 ogledov

Vreme: Prvi sneg do nižin, to so podrobnosti

avtocesta ljubljanska obvoznica sneg gneča
1/6
Prometna kamera (PIC)
Danes bo lep in sončen, a hladen dan, popoldne in zvečer pa se bo pooblačilo. Prvi sneg po nižinah bo padel jutri, a se ne bo obdržal, že v soboto pa nova pošiljka.

"Sredi noči bo začelo ponekod tudi rahlo snežiti, ampak zelo prehodno. Že zjutraj bo verjetno ta sneg prehajal v dež, edino na Gorenjskem bi znalo snežiti tudi jutri zjutraj. Na Gorenjskem bi lahko zapadlo nekaj centimetrov snega, se bo pa snežna meja tekom dneva hitro dvigala in bo popoldne že med 1500 in 2000 metrov, ne smemo si preveč obetati od tega sneženja, kar hitro bo treba narediti kakšno kepo, ker čez dan to ne bo več možno," je na Valu 202 povedal vremenoslovec Andrej Velkavrh.

A že v soboto bo znova snežilo, pobelilo naj bi tudi osrednjo Slovenijo. "V soboto lahko pričakujemo nekaj beline tudi v notranjosti Slovenije, ali zjutraj ali zvečer še ni jasno, izračuni vremenskih modelov so precej različni," je povedal Gregorčič.

Po jutranji megli bo danes bo pretežno jasno, najvišje temperature bodo od ena do šest, na Primorskem do deset stopinj Celzija. Popoldne bo na zahodu oblačnost pričela naraščati, na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal južni veter.

V južni, zahodni in osrednji Sloveniji se bodo ponoči začele pojavljati rahle padavine, v notranjosti marsikje kot rahel sneg. Jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 4 stopinje Celzija, najvišje dnevne temperature bodo na severu od 1 do 5, v južni Sloveniji pa od 6 do 12 stopinj Celzija.

V noči na soboto se bo meja sneženja pričela spuščati. V soboto bo oblačno z rahlimi padavinami. Po nižinah v notranjosti bo povečini snežilo, še napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Od nedelje dalje bodo jutra precej mrzla

"Padavine bodo v noči na nedeljo ponehale, jasnilo se bo. V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Od torka dalje pa kaže na bolj oblačno vreme. Verjetnost za padavine je po trenutnih izračunih majhna. Jutra bodo od nedelje dalje mrzla, saj bo povečini okoli -5 stopinj Celzija, ob morju pa bodo temperature okoli ledišča. Dnevne temperature bodo v notranjosti le malo nad lediščem, ob morju pa do 10 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • darefoks 08:51 29.november 2023.

    sneg bo do nohtov na nogi ha ha ha vedezevalke

  • franc64 08:28 29.november 2023.

    Kdaj pa naj bo sneg avgusta

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:07 29.november 2023.

    Snega bo do kolen,če poklekneš