Slovenija
5925 ogledov

Toliko padavin nas čaka do nedelje

dež avtomobil poplave Epa
Vreme: prihaja ciklon, ki s seboj prinaša precej padavin. Nekje se bodo pokazale kot dež, drugje kot sneg. Previdnost zaradi večje količine dežja še posebej ne bo odveč v zahodnem delu države.

Pri vremenskem portalu Neurje.si opozarjajo pred obilnimi padavanimi, ki bodo Slovenijo zajele ob prihajajočem ciklonu na Jadranu. "Skupna količina padavin do nedelje. Po večini bo padlo med 50 in 70 mm padavin, največ pa na zahodu države – v Posočju do 150 mm," so zapisali na Facebook strani in zraven objavili predvideno količino padavin za posamezno območje. 

Že včeraj so sicer pri omenjenem portalu zapisali, da tovrstni cikloni prinašajo obilo padavin. "Nevarnost tokrat preti severnemu Jadranu, ki ga najverjetneje čaka 'potop'," so med drugim opozorili. Več o tem tukaj

Vreme: že jutri prihaja rahel sneg

Ponoči se bo pooblačilo. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati rahle padavine, v notranjosti marsikje kot rahel sneg. Krajevno lahko nastane tudi poledica. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3 °C. Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo od juga postopno dvigala in bo popoldne med 1500 in 2000 m nadmorske višine. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severu od 1 do 5, v južni Sloveniji pa od 6 do 12 °C, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). Več o vremenu in prvem snegu do nižin tukaj

avtocesta ljubljanska obvoznica sneg gneča Slovenija Vreme: Prvi sneg do nižin, to so podrobnosti

Obeti: V petek bo oblačno in deževno, več padavin bo na jugu in na zahodu. V noči na soboto se bo meja sneženja od severa pričela spuščati. V soboto bo oblačno z rahlimi padavinami. Po nižinah v notranjosti bo povečini snežilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.