Raziskava pokazala, koliko denarja v resnici poberejo nelegalni ponudniki iger na srečo

Foto: Printscreen Slovenija 28.02.11, bwin, foto: printscreen
Zaradi veta bi morali poslanci znova odločati o spremembah zakona na igre na srečo, ki bi na široko odprle vrata tujim športnim stavnicam, a kot kaže ne bodo.
Oglej si celoten članek

"Danes sem sicer prejel še zahtevo za sklic izredne seje s točko dnevnega reda, ponovno odločanje o zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo, ki ga je vložila skupina poslank in poslancev s prvo podpisanim gospodom Brankom Zormanom, ampak tega ta trenutek niti na eno niti na drugo izredno sejo ne nameravam uvrstiti, ampak če že, moj namen je, da bo ta izredna seja opravljena skupaj s tistim sklicem Državnega zbora, ki je predviden po seji glede razpusta Državnega zbora," je včeraj na kolegiju dejal predsednik Državnega zbora Milan Brglez.

Zakon je predlagal poslanec SMC Branko Zorman, njegov glavni argument pa je bil, da se k tujim ponudnikom, ki pri nas poslujejo nelegalno, odlivajo neodavčeni milijoni. Raziskava, ki jo je opravila Mediana, kaže, da je bila njegova ocena zelo pretirana.

Slovenija Igre na srečo: Zakaj bi bilo pri nas drugače kot je na Hrvaškem

V nelegalne igre gre slabih 27 milijonov evrov

Zorman je trdil, da se k tujim ponudnikom odlije 250 milijonov evrov, medtem ko je Športna loterija, ki edine legalno prireja stave, lani pobrala 89 milijonov evrov. Medianina raziskava, ki so jo februarja in marca opravili na vzorcu 1850 ljudi, je pokazala, da se pri tujih ponudnikih vplača slabih 27 milijonov evrov, kar je skoraj desetkrat manj, kot je trdil Zorman. Skoraj 80 odstotkov denarja od stav pobere Športna loterija.

Foto: Mediana Raziskava o igrah na srečo

Po vetu v Državnem svetu je za ponovno potrditev zakona potrebnih 46 glasov poslancev. 20. marca, ko so bile spremembe zakona o igrah na srečo sprejete, je za glasovalo 35 poslancev, proti pa 26.

Glede na to, da tuji ponudniki sicer nelegalno že ponujajo vplačevanje stav tudi pri nas in imajo slovenske spletne strani, je vprašanje, ali bi zaprosili za koncesijo. Na Hrvaškem namreč niso, čeprav bi lahko. Je pa res, da hrvaška zakonodaja določa, da mora imeti ponudnik sedež na Hrvaškem, a je to mogoče rešiti z ustanovitvijo hčerinske družbe ali nakupom podjetja na Hrvaškem.

Foto: Mediana Raziskava o igrah na srečo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:17 6. April 2018.

    Hahahaah... Mediana je naredila raziskavo. Naročila jo je agencija Pristop, plačala in dala navodila, kašen naj bo izid raziskave pa …

  • 08:07 5. April 2018.

    Sj se ve kdo je naročnik Medianine raziskave... P.S. NErelavantnost raziskave kaže da so upoštevali neobstoječo stavnico Bet888 ,, lol …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.