Reševali turnega smučarja

Foto: Profimedia
Včeraj so morali na teren gorski reševalci, ki jih je na pomoč poklical turni smučar.
Oglej si celoten članek

Kot je na Facebooku objavil član Gorske reševalne službe Tolmin Miljko Lesjak, se je včeraj popoldne 30-letni slovenski državljan s turnimi smučmi nameraval povzpeti na Krn. V smeri Kožljaka, na višini okrog 1600 metrov, je sprožil večji klož. 

Zaradi velike nevarnosti nadalnjega plazenja je z vzponom prekinil, poklical gorske reševalce in jih prosil za pomoč. 

V reševanje se je takoj vključilo 12 reševalcev tolminske službe, posadka helikopterja Slovenske vojske z zdravniško ekipo, ki se ji je pridružil še reševalec letalec. 

Akcija se je končala srečno; nepoškodovanega turnega smučarja so z elektromotornim vitlkom dvignili z nevarnega terena in ga prepeljali do planine Kuhinja, kjer so čakali tudi reševalci s terenskim vozilom. 

Gorska reševalna služba iz Tolmina pri tem opozarja, da so se na pobočju Krna že pred dnevi sprožili veliki plazovi, med tednom pa je sneženje navrglo novo količino nesprijetega snega in s tem še poslabšalo nestabilno snežno odejo. 

Opozarjajo, da je nevarnost plazov zelo velika. 

xxx

NEVARNOST PLAZOV Ne tekmujte, koga bo prvega zasulo!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 11:12 9. Januar 2021.

    visoka denarna kazen

  • 10:43 9. Januar 2021.

    no ja smučišča zaprli ker se dohtarji bojijo navaal pololmljenih smučarjev, tukaj pa imamo šolski primer, kako bi lahko dobili …

  • 10:37 9. Januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.