Slovenija
1838 ogledov

Reševali turnega smučarja

snežni plaz
Včeraj so morali na teren gorski reševalci, ki jih je na pomoč poklical turni smučar.

Kot je na Facebooku objavil član Gorske reševalne službe Tolmin Miljko Lesjak, se je včeraj popoldne 30-letni slovenski državljan s turnimi smučmi nameraval povzpeti na Krn. V smeri Kožljaka, na višini okrog 1600 metrov, je sprožil večji klož. 

Zaradi velike nevarnosti nadalnjega plazenja je z vzponom prekinil, poklical gorske reševalce in jih prosil za pomoč. 

V reševanje se je takoj vključilo 12 reševalcev tolminske službe, posadka helikopterja Slovenske vojske z zdravniško ekipo, ki se ji je pridružil še reševalec letalec. 

Akcija se je končala srečno; nepoškodovanega turnega smučarja so z elektromotornim vitlkom dvignili z nevarnega terena in ga prepeljali do planine Kuhinja, kjer so čakali tudi reševalci s terenskim vozilom. 

Gorska reševalna služba iz Tolmina pri tem opozarja, da so se na pobočju Krna že pred dnevi sprožili veliki plazovi, med tednom pa je sneženje navrglo novo količino nesprijetega snega in s tem še poslabšalo nestabilno snežno odejo. 

Opozarjajo, da je nevarnost plazov zelo velika. 

V petek 08.01.2021 popoldne se je 30. letni Slovenski državljan s turnimi smučmi nameraval povzpeti na Krn. Med pečenjem...

Posted by Miljko Lesjak on Friday, January 8, 2021
Osebe na plazu, zaprta pot, Zelenica NEVARNOST PLAZOV Gorenjska Ne tekmujte, koga bo prvega zasulo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • gregor51 11:12 09.januar 2021.

    visoka denarna kazen

  • rd2dmk2 10:43 09.januar 2021.

    no ja smučišča zaprli ker se dohtarji bojijo navaal pololmljenih smučarjev, tukaj pa imamo šolski primer, kako bi lahko dobili polno bolnico bolnikov. ducat revežov mora reskirat zaradi enga bučka, ki mu manjka rekreacije. jest imam nekaj kubikov drv za ...prikaži veča žagat in scepit, pa evo vam, sekiro in žago vam dam, pa samo za 10 eurov na uro se lahko na svežem zraku krasno prešvicate . 10 urov plačate meni za rekreracijo, da ne boste samo v fitnesih zapravljali.

  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 10:37 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. prip0ročam, da poskusite. Za več podrobnosti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com