Slovenija > Črna kronika
4997 ogledov

Morali so jo rešiti izpod plazu, bila je slabo odzivna ...

Osebe na plazu, zaprta pot, Zelenica PU Kranj
Na območju, kjer se je sprožil plaz, je bilo 11 oseb ...

Uprava za zaščito in reševanje poroča o nesreči v gorah okoli 11.30 na območju Solčave.

Kot je za Žurnal24.si pojasnila tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin, se je na območju Turskega žleba sprožil snežni plaz, ki je poškodoval dve osebi.

Na širšem območju Turskega žleba se je v času, ko se je sprožil plaz, po informacijah policije zadrževalo 11 planincev in turnih smučarjev.

Na Upravi RS za zaščito in reševanje sicer opisujejo, da se je ena zasuta oseba sama rešila izpod plazu. Drugo so rešili iz plazu, bila je slabo odzivna. Poškodovani so nudili pomoč prisotni na kraju.

Gorski reševalci GRS Celje in ekipa HNMP z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske so poškodovano oskrbeli, z vitlom potegnili v helikopter in prepeljali v SB Celje.

Dežurna ekipa HNMP iz Brnika je še eno poškodovano osebo s helikopterjem odpeljala iz Okrešlja v Logarsko dolino.

Gorski reševalci GRS Celje, GRS Tržič in GRS Maribor so z lavinskimi psi preventivno sondirali območje plazu.

Danes tudi reševanje iz Drave

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so ob 11.42 v naselju Gortina v občini Muta v reki Dravi opazili osebo. Gasilci PGD Muta so s čolnom osebo rešili na brežino reke in ji nudili prvo pomoč ter jo v oskrbo predali reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, ki so jo odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Fotografija je simbolična.

Ples zabava plesanje Covid-19 Svet Znano, kako so policisti odkrili zabavo

anja.scuka@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.