Svet
20533 ogledov

Znano, kako so policisti odkrili zabavo

Ples zabava plesanje Pixabay
Slabih 20 ljudi so policisti ovadili, ostalim je uspelo pobegniti ...

Tudi na dan, ko so bili proti covidu-19 cepljeni prvi Avstrijci, iz severne sosede poročajo o vzpodbudnih podatkih glede na novo okuženih in obolelih za covidom-19 v bolnišnicah. Na Dunaju je medtem policija v soboto zvečer, prvi večer že tretjega zaprtja države, prekinila večjo zabavo, na kateri so kršili pravila za zajezitev pandemije.

Učilnica Slovenija Ni še gotovo, ali bodo šli otroci 4. v šolo, Janša povedal, kdaj bo padla odločitev

21 manj kot dan prej

Po današnjih podatkih avstrijskih oblasti so v državi v minulih 24 urah potrdili 1408 okužb z novim koronavirusom, 21 manj kot dan pred tem, medtem ko je sedemdnevno povprečje 1863 novih primerov dnevno. A kot opozarja avstrijska tiskovna agencija APA, so zaradi praznikov v teh dneh izvedli manj testov in posledično morda le zato potrdili manj novih primerov. Največ novih okužb so v soboto potrdili na avstrijskem Koroškem.

V minulih 24 urah je medtem zaradi covida-19 umrlo 38 ljudi, dan pred tem jih je bilo 60, sedemdnevno povprečje pa je 75,7 dnevno. V bolnišnicah je trenutno 2557 okuženih, največ v Zgodnji Avstriji, intenzivno nego jih potrebuje 414. To je 17 manj kot dan pred tem in predvsem občutno manj kot pred mesecem dni, ko jih je bilo več kot 700.

Eden od udeležencev se je poškodoval

Na prvi večer novega, že tretjega obsežnega zaprtja države z namenom zajezitve pandemije so medtem policisti na Dunaju v soboto zvečer odkrili in prekinili prepovedano zabavo z okoli 40, 50 gosti. Udeleženci so bili mlajši, stari od 13 do 22 let, zabavo pa so pripravili v hiši, ki so jo najeli posebej v ta namen. Slabih 20 so policisti ovadili, ostalim je uspelo pobegniti.

Zabavo so razkrili po tem, ko se je eden od udeležencev poškodoval, zaradi česar so ga ostali odnesli na ulico in poklicali reševalce, dogajanje pa je nato, tudi zaradi hrupa in pritožb sosedov, pritegnilo pozornost policistov.

Kot še poroča APA, to ni bila edina zabava na Dunaju, ki so jo policisti odkrili v soboto zvečer. Skupaj so zaradi kršitev protikoronskih ukrepov v soboto in danes ponoči vložili 50 ovadb.

V Avstriji od sobote znova veljajo strožji ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, med drugim so znova močno omejeni gibanje in stiki. Že tretje zaprtje javnega življenja v Avstriji bo v veljavi do sredine januarja.

V skladu z zaostrenimi ukrepi lahko Avstrijci domove zapustijo le za osnovne obveznosti, kot so nakupovanje osnovnih potrebščin, obisk zdravnika, delo in rekreacija. Na voljo so le najbolj nujne storitve, kot so trgovine z živili in lekarne. Zaprte so tudi restavracije, možen je samo prevzem hrane in pijače. Član oziroma člani gospodinjstva se lahko načeloma srečajo samo z eno osebo iz drugega gospodinjstva.

Poleg tega bo od ponedeljka naprej za vseh 16 priznanih verskih skupnosti v Avstriji znova prepovedano javno bogoslužje. Katoliške maše bodo dovoljene le ob udeležbi največ desetih oseb. Bodo pa cerkve ostale preko dneva odprte za obiskovalce oziroma zasebno molitev. Do 17. januarja ne bo krstov in cerkvenih porok, poroča APA.

Komentarjev 1
  • vzev 15:48 27.december 2020.

    Pa eni prav iz žlehtnobe prijavljajo sosede. Pa kaj me briga če ma sosed zabavo? Zakaj bi ga šel prijavljati?