Slovenija
18155 ogledov

Janša: "Ni še vse končano ..."

Janez Janša Vlada RS
"Danes se je začela se je zadnja tretjina spopada z epidemijo, računamo, da bo stoodstotno uspešna," je v izjavi pred Domom Danice Vogrinec povedal predsednik vlade Janez Janša.

"Če cepiva ne bi bilo, bi po dosedanjih projekcijah in dosedanjih ukrepih zaprtja in omejevanja javnega življenja iz epidemije izšli šele aprila, hkrati pa ne bi imeli nobenih garancij, da se ne bo ponovila. Pred nami je čas, ko je luč na koncu tunela vse močnejša, a hkrati zelo občutljiv čas, ko je mogoče težje biti previden, ker marsikdo že misli, da je zdaj že vse končano," je dejal Janša. 

"Ni še vse končano, vemo pa približno, kdaj bomo zmagali in do takrat je treba ohranjati trezno glavo, kombinirati nove možnosti, ki jih prinaša cepivo, kjer je mogoče s hitrimi testi po novem letu omogočati delne sprostitve in žal kombinirati tudi ukrepe, ki smo jih za zaustavljanje epidemije poznali doslej," je opozoril Janša. 

Cepil se bom, takoj ko bom na vrsti. Ko je v državi nekaj tisoč odmerkov cepiva, je to velik privilegij, gre za cepivo, ki ga ni mogoče kupiti. Vrstni red je soglasno določila stroka.

Janez Janša

Dodal je še, da je prihod cepiva v EU v enaki količini za vse članice EU ne glede na velikost je velik uspeh zahodne znanosti in dokaz razlogov za obstoj EU. "Delitev cepiva, roki in logistika je bila usklajena na zadnji seji evropskega sveta in vesel sem, da se ta dogovor spoštuje," je dejal Janša. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • milan654 14:24 27.december 2020.

    a to nevste da je psihijatrični bolnikjj naj gre v psihajatrično bolnišnico

  • Ender3 13:06 27.december 2020.

    Medtem, ko politiki računajo, ljudje upajo, da bo vlada čimprej zamenjana. Se že vidi luč na koncu tunela 😆

  • vzev 12:24 27.december 2020.

    "Pred nami je čas, ko je luč na koncu tunela vse močnejša", ja je luč, toda to je vlak, ki nas bo močno udaril, ko se bodo vsi zavedali v kakšen gospodarski razsul nas je pripeljala ta nesposobna vlada.