Gorenjska
1791 ogledov

Nasilje, prepiri, drzno vedenje, druženje in grožnje

Ne uporabljaj Twitter/Temida
Gorenjski policisti so v minulih dneh obravnavali več primerov kršitev javnega reda na javnih krajih, in sicer v Kranjski Gori, Kranju, Cerkljah in Škofji Loki. V Tržiču pa so obravnavali tudi nasilno vedenje med partnerjema v zasebnem prostoru, v sporu sta se namreč tudi oba lažje poškodovala. Zdaj vodijo postopek proti obema.

V Kranjski gori so policisti posegli v prepir med občanoma zaradi drznega vedenja: kot so zapisali policisti v opisu dogodkov, sta se sprla zaradi očiščenega parkirišča.
V Kranju so policisti na podlagi anonimne prijave obravnavali druženje sedmerice in ločeno še enega opitega moškega, ki se je nedostojno vedel do občanke. Ker s kršitvijo ni prenehal, so ga policisti pridržali do streznitve v svojih prostorih.

Na območju Cerkelj na Gorenjskem so policisti obravnavali prijavo prepira dveh oseb na javnem kraju in suma vožnje pod vplivom alkohola. Voznika so policisti ustavili in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, da so na vozilu nameščene odtujene registrske tablice, odklonil pa je tudi strokovni pregled  zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Vozilo so mu zasegli. Sopotnika pa so policisti obravnavali zaradi nasilnega in drznega vedenja ter nadaljevanja s  kršitvijo, zaradi česarje bil pridržan. V postopku so mu zasegli še manjšo količino prepovedane droge. Oba obravnavajo tudi zaradi kršitve odloka.

Preglasni, nato še grožnje policistu

Na  območju  Škofje  Loke  pa so policisti obravnavali prijavo druženja več oseb  in  motenja z glasno  glasbo. Tri  kršitelje so policisti uspeli izslediti. Vse  tri obravnavajo zaradi kršitve odloka in kršitev javnega reda, dva  med njimi pa tudi zaradi groženj policistu in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. Postopek zaradi kaznivega dejanja še poteka.

V treh dneh osem prometnih nesreč, dve zaradi alkohola

Od četrtka, 24. decembra, do danes, nedelje, 27. decembra, je bilo na Gorenjskem osem prometnih nesreč, od tega ena z lahkimi telesnimi poškodbami. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so policisti zasegli dve vozili.

V Kranju je voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola  (0,61 mg/l) in prekratke varnostne razdalje trčil v voznika pred seboj, v Škofji Loki pa je voznik s kombijem zaradi kombinacije alkohola (0,82 mg/l) in neprilagojene hitrosti trčil v prometni znak. Obakrat je nastala samo materialna škoda.
V četrtek zvečer so tržiški policisti obravnavali nesrečo voznice, ki je najverjetneje zaradi zdravstvenih težav trčila v drog javne razsvetljave. S kraja je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo.
Nesrečo s telesnimi poškodbami pa so v petek obravnavali škofjeloški policisti. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v okolici Škofje Loke trčil v brežino in se lažje poškodoval.

Policija poziva k upoštevanju  prometnih  pravil in izogibanju tveganjem, ki povzročajo ogrožanja, nevarnosti in prometne nesreče. "Vozite s prilagojeno hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji, po svoji strani ceste, izogibajte se prehitevanju in vozite trezni," je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

 

Komentarjev 1
  • bobo7 09:59 28.december 2020.

    Za nasilje v družini so krivi starši in samopodoba, otroke razvajajo po svoji podobi in ko otroci odrasejo pokne, pol se pa čudijo. V muslimanskem svetu tega ni, starši spoštujejo sebe, svoje otroke in tega jih tudi učijo.