SDS le 4 odstotke za SMC

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Podpora stranki SMC je padla, medtem ko je SDS narasla, kažejo rezultati raziskave Vox Populi. Med politiki je Fajonova prehitela Pahorja.
Oglej si celoten članek

Raziskava Vox Populi, ki jo je za Pop TV opravila Mediana, je pokazala, da bi na volitvah, če bi te bile danes, sicer slavila SMC, a ji je podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem padla. Septembra bi SMC volilo 23,3 odstotka vprašanih, oktobra pa le še 18,5 odstotka. 

SMC sledi SDS s 14,5 odstotka glasov (12,1 odstotka)*, nato pa se zvrstijo še SD z 10,8 odstotka (9,7 odstotka), DeSUS z 8,5 odstotka (6,2 odstotka), NSi s 6,8 odstotka (4,6 odstotka), Združena levica s 5,2 odstotka (7,4 odstotka), SLS z 1,5 odstotka (2,8 odstotka) in ZaAB z 0,5 odstotka glasov (0,9 odstotka). 

Do spremembe je prišlo tudi na lestvici najbolj priljubljenih politikov. Tanja Fajon je na prvem mestu prehitela Boruta Pahorja. Na tretjem mestu je Dejan Židan, ki je s tega mesta izrinil Mira Cerarja, ki je tako četrti. Sledijo jim Janez Potočnik, Lojze Peterle, Violeta Tomič, Karl Erjavec, Ljudmila Novak in Janko Veber. 

* - Podatki v oklepaju predstavljajo odstotek podpore vprašanih za posamezno stranko v mesecu septembru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 10:29 27. Oktober 2014.

    Ha ha ha! Kaj šele bo ko bo moral izvesti še druge naloge pod prisilno upravo Evropskekomisije. Žal pač ni …

  • 09:53 27. Oktober 2014.

    Dvomim, če je kdo sploh še lahko slabši od Bratuške. Lahko se ji približa, to pa drži.

  • 07:09 27. Oktober 2014.

    Zavija z očmi, bi pa takoj postala komisarka, pa če bi šla preko trupel. Vse za Slovenijo, pravi. Ne, za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.