Slovenija
20 ogledov

SDS le 4 odstotke za SMC

Miro Cerar Anže Petkovšek
Podpora stranki SMC je padla, medtem ko je SDS narasla, kažejo rezultati raziskave Vox Populi. Med politiki je Fajonova prehitela Pahorja.

Raziskava Vox Populi, ki jo je za Pop TV opravila Mediana, je pokazala, da bi na volitvah, če bi te bile danes, sicer slavila SMC, a ji je podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem padla. Septembra bi SMC volilo 23,3 odstotka vprašanih, oktobra pa le še 18,5 odstotka. 

SMC sledi SDS s 14,5 odstotka glasov (12,1 odstotka)*, nato pa se zvrstijo še SD z 10,8 odstotka (9,7 odstotka), DeSUS z 8,5 odstotka (6,2 odstotka), NSi s 6,8 odstotka (4,6 odstotka), Združena levica s 5,2 odstotka (7,4 odstotka), SLS z 1,5 odstotka (2,8 odstotka) in ZaAB z 0,5 odstotka glasov (0,9 odstotka). 

Do spremembe je prišlo tudi na lestvici najbolj priljubljenih politikov. Tanja Fajon je na prvem mestu prehitela Boruta Pahorja. Na tretjem mestu je Dejan Židan, ki je s tega mesta izrinil Mira Cerarja, ki je tako četrti. Sledijo jim Janez Potočnik, Lojze Peterle, Violeta Tomič, Karl Erjavec, Ljudmila Novak in Janko Veber. 

* - Podatki v oklepaju predstavljajo odstotek podpore vprašanih za posamezno stranko v mesecu septembru.

Komentarjev 9
  • Tupamaros 10:29 27.oktober 2014.

    Ha ha ha! Kaj šele bo ko bo moral izvesti še druge naloge pod prisilno upravo Evropskekomisije. Žal pač ni več predsednik vlade samostojne in suverene države. Sicer pa ne sodeluje v tekmovanju v všečnosti ampak v zelo resni zadevi, ...prikaži več Populisti tipa Židan za državo niso uporabni.

  • Ferluci 09:53 27.oktober 2014.

    Dvomim, če je kdo sploh še lahko slabši od Bratuške. Lahko se ji približa, to pa drži.

  • jezero 07:09 27.oktober 2014.

    Zavija z očmi, bi pa takoj postala komisarka, pa če bi šla preko trupel. Vse za Slovenijo, pravi. Ne, za svojo rit. Mnogo slabša je od Bratuškove.