Seizmografi tudi pri nas zaznali tresenje tal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Do obeh sunkov je prišlo danes popoldne.
Oglej si celoten članek

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 16.44 zabeležili dva šibka potresna sunka magnitud 2,1 in 2,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 66 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Tolmina.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci okoliških krajev, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Kot je znano, močan potres je danes ob 10.47 stresel hrvaško obalo. Epicenter potresa z magnitudo 5,3 je bil v bližini otoka Krk, 36 kilometrov jugovzhodno od Reke in 14 kilometrov južno od Crikvenice, zgodil pa se je na globini 10 kilometrov. 

Hrvaška seizmološka služba je sicer poročala o magnitudi 4,8 po Richterjevi lestvici, kot žarišče oz. epicenter pa je označila naselje Draga Bašćanska na otoku Krk. Tresenje tal smo čutili tudi pri nas.

Magnituda 5,3 Močan potres na Hrvaškem, čutila ga je cela Slovenija video Po Evropi se še vedno tresejo tla, v Turčiji nov preplah zaradi tega pojava

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.