Simono Drenik po aferi premestili na ministrstvo za pravosodje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nekdanja agentka Slovenije v arbitraži Simona Drenik je bila z zunanjega ministrstva premeščena na ministrstvo za pravosodje. A ne ker bi bila kaznovana ...
Oglej si celoten članek

Nekdanja agentaka Simona Drenik je službo na zunanjem ministrstvu zamenjala za novo na ministrstvu za pravosodje.

A kot je danes pojasnil zunanji minister Karl Erjavec ni šlo za kazensko premestitev. V skladu z zakonom o javnih uslužbencih so namreč po soglasju obeh ministrstev in uslužbenke podpisali dogovor o prerazporeditvi. "Simona Drenik bo doktorirala iz pravnih znanosti in bo zelo dobrodošla na ministrstvu za pravosodje, ker jim primanjkuje mednarodno-pravnih strokovnjakov," je navedel Erjavec.

Še ena afera brez epiloga

Po julijski objavi prisluhov pa ministrstvo še vedno zatrjuje, da preiskujejo vse okoliščine. Kot smo že poročali, pa doslej še niso kontaktirali niti srbskih in hrvaških medijev, ki so nedovoljene pogovore slovenske agentke in arbitra tudi objavili.

Prav tako pa zober oba, čeprav sta bila seznanjena z vsemi pravili kot tudi možnostmi varnega komuniciranja, niso sprožili nobenih kazenskih, odškodninskih ali delovnopravnih postopkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:04 23. September 2015.

    GOSPOD CERAR, KAJ PRAVITE V TEM PRIMERU GLEDE VISOKIH MORALNIH IN NE VEM KAKŠNIH STANDARDOV??? NAS V RESNICI LE "FARBATE" …

  • 07:26 23. September 2015.

    Banana republika

  • "Simona Drenik bo doktorirala iz pravnih znanosti in bo zelo dobrodošla "<br />Še diplome nima pa jo že imajo za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.