Slovenija
138 ogledov

Simono Drenik po aferi premestili na ministrstvo za pravosodje

Karel Erjavec Saša Despot
Nekdanja agentka Slovenije v arbitraži Simona Drenik je bila z zunanjega ministrstva premeščena na ministrstvo za pravosodje. A ne ker bi bila kaznovana ...

Nekdanja agentaka Simona Drenik je službo na zunanjem ministrstvu zamenjala za novo na ministrstvu za pravosodje.

A kot je danes pojasnil zunanji minister Karl Erjavec ni šlo za kazensko premestitev. V skladu z zakonom o javnih uslužbencih so namreč po soglasju obeh ministrstev in uslužbenke podpisali dogovor o prerazporeditvi. "Simona Drenik bo doktorirala iz pravnih znanosti in bo zelo dobrodošla na ministrstvu za pravosodje, ker jim primanjkuje mednarodno-pravnih strokovnjakov," je navedel Erjavec.

Še ena afera brez epiloga

Po julijski objavi prisluhov pa ministrstvo še vedno zatrjuje, da preiskujejo vse okoliščine. Kot smo že poročali, pa doslej še niso kontaktirali niti srbskih in hrvaških medijev, ki so nedovoljene pogovore slovenske agentke in arbitra tudi objavili.

Prav tako pa zober oba, čeprav sta bila seznanjena z vsemi pravili kot tudi možnostmi varnega komuniciranja, niso sprožili nobenih kazenskih, odškodninskih ali delovnopravnih postopkov.

Komentarjev 5
  • Janez_53 09:04 23.september 2015.

    GOSPOD CERAR, KAJ PRAVITE V TEM PRIMERU GLEDE VISOKIH MORALNIH IN NE VEM KAKŠNIH STANDARDOV??? NAS V RESNICI LE "FARBATE" PO DOLGEM IN POČEZ???

  • Papaja Popi 07:26 23.september 2015.

    Banana republika

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:40 23.september 2015.

    "Simona Drenik bo doktorirala iz pravnih znanosti in bo zelo dobrodošla "Še diplome nima pa jo že imajo za sveto in nadvse zaželjeno. A sem jz tud lahk dobrodošel med zdravniki ker bom nekoč morda diplomiral za zdravnika??? Najboljš ...prikaži več da grem v bolnco pa me bodo imel za ravno tako zaželjenega ane? Me bojo že kr takoj zaposlil da ne bi slučajno kdo drug pobral tega nenadomestljivega potenciala ane? Mislm ...ker neumnost. Normalnemu človeku se to ne zgodi. Živela korupcija!"Prav tako pa zober oba, čeprav sta bila seznanjena z vsemi pravili kot tudi možnostmi varnega komuniciranja, niso sprožili nobenih kazenskih, odškodninskih ali delovnopravnih postopkov."Seveda da ne. Pa tud če bi bi zarad proceduralne napake zadeva padla v vodo. Zdej smo vsaj na sodnih stroških mal prihranil. Jupi?