"Se je ljudem zmešalo, ni več riža in makaronov"

Foto: bralka
Foto: bralka
Ker blago naročajo na dnevni ravni, izdelki za kak dan tudi poidejo.
Oglej si celoten članek

"Se je ljudem čisto malo zmešalo. Ni več riža in makaronov," se sprašuje bralka, ki nam je poslala fotografijo izpraznjenih polic. 

"Po prvih opažanjih kupci v večji meri posegajo po osnovnih živilih, živilih z daljšim rokom trajanja ter higienskih pripomočkih," so povedali v Hoferju. "Dobavna veriga načeloma ni motena, prav tako se trenutno ne soočamo s pomanjkanjem zalog."

Največje povečanje prometa na Goriškem

Kot so povedali v Mercatorju, so reakcijo kupcev, povezano s širjenjem virusa v sosednjih državah, pričakovali. Največje povečanje prometa beležijo v svojih trgovinah ob meji z Italijo, predvsem na Goriškem, trende rasti pa zaznavajo tudi drugod po državi. V porastu je sicer predvsem povpraševanje po osnovnih živilih, so pojasnili.

Svet Na Hrvaškem potrdili prvi primer koronavirusa, v Avstriji dva

"Potrudili se bomo, da bodo naše trgovine tudi v prihodnje ustrezno založene, tudi z osnovnimi živili, ki jih nekateri kupci kupujejo na zalogo. To so moka, sladkor, olja, suhi kvas, konzervirani izdelki in podobno. Prepričani pa smo, da ta trenutek ni potrebe za zaskrbljenost v zvezi s pomanjkanjem živil," so navedli v Mercatorju, kjer trenutno ne pričakujejo zaustavitve dobave iz tujine.

Foto: UKCLJ Koronavirus - soba Infekcijska klinika

Zdravje Koronavirus: Virologi v iskanju "pacienta nič"

Spar: Zagotavljamo zadostne količine izdelkov

Povečano število večjih nakupov in povečano povpraševanje po izdelkih z daljšim rokom uporabe v zadnjih dneh opažajo tudi v Sparu Slovenija. Tudi v tem trgovcu so zagotovili, da zagotavljajo zadostne količine izdelkov, "ki so na voljo v naših trgovinah, obenem pa smo pripravljeni tudi na morebitno dodatno povpraševanje".

Slovenija Iz UKC Maribor poslali obvestilo v zvezi s sumom na koronavirus

"Izdelki za kak dan poidejo

V Lidlu Slovenija pa so povedali, da ob povečanem povpraševanju po trajnih in konzerviranih izdelkih beležijo tudi nekoliko povečano zanimanje za razkužila za roke. Ne glede na to zalaganje poteka normalno, so dodali. "Ker blago naročamo na dnevni ravni iz našega logističnega centra, so izdelki, četudi kak dan morda poidejo, naslednji dan normalno razpoložljivi," so zatrdili.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 19:32 12. Marec 2020.

    Ma daj nehite no. Nism mogu verjet da ne morm kupit enega kosa kruha. Pa dobr a je folk zmesan. …

  • 19:18 25. Februar 2020.

    folk kupuje, ker more solde zapravt, pripele se z bmw suv makino, pa nekaj mulcev, pa kar nalagajo v košaro …

  • 18:57 25. Februar 2020.

    boste videli kaj bo v petek in soboto , ko bodo penzije¨!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.