Slovenija
36740 ogledov

"Se je ljudem zmešalo, ni več riža in makaronov"

Prazne police, trgovina Hofer, Ljubljana bralka
Ker blago naročajo na dnevni ravni, izdelki za kak dan tudi poidejo.

"Se je ljudem čisto malo zmešalo. Ni več riža in makaronov," se sprašuje bralka, ki nam je poslala fotografijo izpraznjenih polic. 

"Po prvih opažanjih kupci v večji meri posegajo po osnovnih živilih, živilih z daljšim rokom trajanja ter higienskih pripomočkih," so povedali v Hoferju. "Dobavna veriga načeloma ni motena, prav tako se trenutno ne soočamo s pomanjkanjem zalog."

Največje povečanje prometa na Goriškem

Kot so povedali v Mercatorju, so reakcijo kupcev, povezano s širjenjem virusa v sosednjih državah, pričakovali. Največje povečanje prometa beležijo v svojih trgovinah ob meji z Italijo, predvsem na Goriškem, trende rasti pa zaznavajo tudi drugod po državi. V porastu je sicer predvsem povpraševanje po osnovnih živilih, so pojasnili.

Koronavirus Svet Na Hrvaškem potrdili prvi primer koronavirusa, v Avstriji dva

"Potrudili se bomo, da bodo naše trgovine tudi v prihodnje ustrezno založene, tudi z osnovnimi živili, ki jih nekateri kupci kupujejo na zalogo. To so moka, sladkor, olja, suhi kvas, konzervirani izdelki in podobno. Prepričani pa smo, da ta trenutek ni potrebe za zaskrbljenost v zvezi s pomanjkanjem živil," so navedli v Mercatorju, kjer trenutno ne pričakujejo zaustavitve dobave iz tujine.

Koronavirus - soba Infekcijska klinika | Avtor: UKCLJ UKCLJ

Koronavirus v Italiji Zdravje Koronavirus: Virologi v iskanju "pacienta nič"

Spar: Zagotavljamo zadostne količine izdelkov

Povečano število večjih nakupov in povečano povpraševanje po izdelkih z daljšim rokom uporabe v zadnjih dneh opažajo tudi v Sparu Slovenija. Tudi v tem trgovcu so zagotovili, da zagotavljajo zadostne količine izdelkov, "ki so na voljo v naših trgovinah, obenem pa smo pripravljeni tudi na morebitno dodatno povpraševanje".

slovenija 19.12.13. univerzitetni klinicni center maribor, ukc maribor, preiskav Slovenija Iz UKC Maribor poslali obvestilo v zvezi s sumom na koronavirus

"Izdelki za kak dan poidejo

V Lidlu Slovenija pa so povedali, da ob povečanem povpraševanju po trajnih in konzerviranih izdelkih beležijo tudi nekoliko povečano zanimanje za razkužila za roke. Ne glede na to zalaganje poteka normalno, so dodali. "Ker blago naročamo na dnevni ravni iz našega logističnega centra, so izdelki, četudi kak dan morda poidejo, naslednji dan normalno razpoložljivi," so zatrdili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Violc 19:32 12.marec 2020.

    Ma daj nehite no. Nism mogu verjet da ne morm kupit enega kosa kruha. Pa dobr a je folk zmesan. Itak je 80% predebelih in imamo krasno priliko da shujsamo. Ce pa kej sovrazim je pa to panika in panicarji. lp

  • praufo 19:18 25.februar 2020.

    folk kupuje, ker more solde zapravt, pripele se z bmw suv makino, pa nekaj mulcev, pa kar nalagajo v košaro ... pa kaj nej s kešom, če ga ma dost, a nej ga pokur?

  • tomaz17 18:57 25.februar 2020.

    boste videli kaj bo v petek in soboto , ko bodo penzije¨!