Sostanovalko med spanjem skušala zadušiti

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Iz Policijske uprave Maribor poročajo o poskusu uboja.
Oglej si celoten članek

V petek zvečer so na Policijsko upravo Maribor zaradi poskusa uboja klicali delavci socialno varstvenega zavoda z območja PU Maribor. Kriminalisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je njihova 36-letna stanovalka, v sobi na varovanem oddelku zavoda, poskušala vzeti življenje svoji 49-letni sostanovalki v isti sobi.

Slovenija Krut uboj v Črnomlju, 67-letnica umrla na kraju dogodka

To je storila tako, da je sostanovalko, ki je ležala in spala v postelji, poskušala zadušiti z vzglavnikom. Oškodovanka se je med napadom zbudila, se osumljenki fizično uprla in se uspela ubraniti. Zaradi tega je dejanje ostalo pri poskusu.

Slovenija Pozival k uboju Janeza Janše

Po storjenem dejanju je osumljenka še naprej grozila z dokončanjem kaznivega dejanja, delavcem zavoda, ki so jo skušali pomiriti, pa se je aktivno upirala. Zaradi tega so morali zoper njo uporabiti posebne varovalne ukrepe. Po zdravniškem pregledu so jo odpeljali na Oddelek za psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru.

Slovenija Poskus uboja: Sostanovalko je poskušala zadušiti z blazino

Mariborski kriminalisti bodo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Preiskava Pri nas: Uboj zaradi pasjega laježa

Osumljenka doslej še ni bila obravnavana za tako dejanje, kaznivo dejanje pa tudi ni v nobeni povezavi z v preteklosti že obravnavanimi podobnimi dejanji, so še zapisali na PU Maribor.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.