Slovenija > Črna kronika
1942 ogledov

Sostanovalko med spanjem skušala zadušiti

kriminalisticna preiskava Nik Rovan
Iz Policijske uprave Maribor poročajo o poskusu uboja.

V petek zvečer so na Policijsko upravo Maribor zaradi poskusa uboja klicali delavci socialno varstvenega zavoda z območja PU Maribor. Kriminalisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je njihova 36-letna stanovalka, v sobi na varovanem oddelku zavoda, poskušala vzeti življenje svoji 49-letni sostanovalki v isti sobi.

umor kri prizorišče zločina Slovenija Krut uboj v Črnomlju, 67-letnica umrla na kraju dogodka

To je storila tako, da je sostanovalko, ki je ležala in spala v postelji, poskušala zadušiti z vzglavnikom. Oškodovanka se je med napadom zbudila, se osumljenki fizično uprla in se uspela ubraniti. Zaradi tega je dejanje ostalo pri poskusu.

Janez Janša Slovenija Pozival k uboju Janeza Janše

Po storjenem dejanju je osumljenka še naprej grozila z dokončanjem kaznivega dejanja, delavcem zavoda, ki so jo skušali pomiriti, pa se je aktivno upirala. Zaradi tega so morali zoper njo uporabiti posebne varovalne ukrepe. Po zdravniškem pregledu so jo odpeljali na Oddelek za psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru.

Postelja Slovenija Poskus uboja: Sostanovalko je poskušala zadušiti z blazino

Mariborski kriminalisti bodo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Nož kri nasilje umor dokaz Preiskava Slovenija Pri nas: Uboj zaradi pasjega laježa

Osumljenka doslej še ni bila obravnavana za tako dejanje, kaznivo dejanje pa tudi ni v nobeni povezavi z v preteklosti že obravnavanimi podobnimi dejanji, so še zapisali na PU Maribor.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.