Slovenija
30475 ogledov

Pozival k uboju Janeza Janše

Janez Janša Anže Petkovšek Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači na pogovor sprejel predsednika SDS in kandidata za mandatarja Janeza Janšo.
Organizatorji petkovega shoda v Ljubljani ovadili neznanca, ki je pozival k uboju Janše ...

Organizatorji petkovega shoda Brez strahu - proti koaliciji sovraštva so kazensko ovadili neznanca, ki je na shodu pozival k uboju kandidata za predsednika vlade Janeza Janše. Kot so zapisali, ravnanje neznanca razumejo kot sovražni govor. Kazensko so ovadili tudi poslanca SDS Zvonka Černača.  

Kot so sporočili organizatorji, so na petkovem shodu vse udeležence pozvali k dostojnemu in mirnemu protestu. Kljub temu so redarji zaznali vzklike neznanca s psom, s katerimi je pozival k uboju Janše in o tem obvestili policijo. Ta je moškega obravnavala. V soboto so nato na Policijsko postajo Ljubljana Center zoper neznanega storilca podali še naznanilo suma kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

shod proti politiki | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Janša objavil tvit

Predsednik SDS Janša je na dogajanje objavil tudi tvit:

Organizatorji shoda so kazensko ovadili tudi poslanca SDS Zvoneta Černača, ki se ga omenja kot možnega kandidata za notranjega ministra v novi vladi. Ta je namreč dan pred protestom na Twitterju poobjavil zapis imetnika profila Lucid, v katerem je ta namigoval na to, da bo fizično obračunal s protestniki.

Organizatorji shoda so zoper Černača podali naznanilo suma kaznivega dejanja grožnje ter preprečitve ali oviranje javnega shoda, ker so prepričani, da je s poobjavo potrdil strinjanje z grožnjo. Enako naznanilo so podali zoper imetnika profila Lucid.

Černač je v zvezi z omenjeno poobjavo v petek zapisal: "Za levičarske razpihovalce sovraštva ni problem čivk, ki vnaprej kliče ulico k nasilnemu rušenju bodoče demokratično izvoljene vlade, pač pa retvit odziva na ta poziv. Poglejte se v ogledalo razpihovalci sovraštva." Danes pa je ocenil, da gre pri ovadbi za preusmerjanje pozornosti in krivo ovadbo. Opozoril je tudi, da je sporni tvit poobjavilo 19 ljudi. Zatrdil pa je še, da ni kandidat za ministra za notranje zadeve.

Udeleženci izrazili nestrinjanje

V petek je namreč pred sedežema SMC in DeSUS potekal shod, na katerem so udeleženci izrazili nestrinjanje s tem, da sta se stranki odločili za vstop v koalicijo s SDS in NSi.

shod proti politiki | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

S policije so danes sporočili, da v zvezi s shodom preverjajo razloge za sum, da so bila na njem storjena kazniva dejanja, katerih storilec se preganja po uradni dolžnosti, za kar so tudi prejeli prijavo. Obravnavali so tudi kršitev posameznika zaradi motenja shoda, kjer obvestila še zbirajo.

Prav tako zbirajo obvestila zaradi sumov prekrška, da shod ni potekal skladno s programom. Ker je bil dogodek prijavljen prepozno, so organizatorju že izrekli opozorilo, so sporočili.

Slovenija 04.11.2013 Gregor Virant, sestanek ministra za notranje zadeve Viranta Slovenija Virant odkrito o Janezu Janši
Komentarjev 17
 • Avatar praufo
  praufo 14:22 02.marec 2020.

  če bi vedeli s čim vse se ukvarja policija in tožilstvo, bi se marsikdo zamislil, kraja paštete ali sendviča je zgolj manjši del dejavnosti policije in tožilstva, največ dela imajo pa z najdenimi predmeti, ker kar najdeš kjerkoli, moraš odnest ...prikaži več na policijo, sicer je to tatvina in kaznivo dejanje, medtem fo kolk meče vsepovsod marsikaj ... neeee, miljoni ali milijarde niso problem, problemi so manjši za to prokleto zapufano državo

 • borut08 07:15 02.marec 2020.

  Se nobenega politika niso ubili,politika je pa ze mnoge spravila na oni svet postedni ali neposredno,najbolj poznan,ki so ge ubili je bil Kramberger.

 • Avatar praufo
  praufo 19:01 01.marec 2020.

  saj je filmček na youtubu, pa to ni neznanec, še policaj ga je upozarjal, ne vem kaj, ampak ta bumbar je še kra tulil, kar je tulil, najbrž pod vplivom opojne substance