Goljufi so se spravili na uporabnike avto.net

Foto: Varni na internetu
Foto: Varni na internetu
Če ste uporabniki portala avto.net, bodite zelo previdni.
Oglej si celoten članek

Spletni goljufi so se tokrat spravili na uporabnike portala avto.net, so sporočili Varni na internetu. Postavili so lažno, phising stran, ki je videti povsem enaka pravi. 

Uporabnike so najprej kontaktirali prek WhatsApp obvestila in jih usmerili na ponarejeno stran, ki se nahaja na domeni avtonet.ml. Kdor se je na tej strani registriral, je svoje uporabniško ime in geslo posredoval goljufom. 

Slovenija Tako so me poskušali nategniti prek Bolhe

Če ste vpisali svoje podatke na taki strani, čim prej zamenjajte geslo. Če isto geslo, kot ga imate za avto.net, uporabljate še za kakšno drugo storitev, ga obvezno zamenjajte tudi tam. 

Vedno, ko se prijavljate v svoje račune, preverite URL vrstico in domeno. "Nikoli in nikdar vas ne bo ponudnik storitve (ponudnik elektronske pošte, Facebook, PayPal itd.) pozval, da sledite povezavi in ponovno vpišete svoje geslo. Gre za phising prevaro, s katero vas goljufi skušajo prepričati, da jim izdate svoje geslo, nato pa brez težav dostopajo do vašega računa," opozarjajo Varni na internetu. 

Zgodba bralca Preprodajalci na vaš avto prežijo 24 ur na dan

Facebook Ste dobili obvestilo Facebooka? Previdno!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.