Štefančič se vrača v velikem slogu, tu bo mogoče gledati njegovo oddajo

Foto: RTV Slovenija Marcel Štefančič
Foto: RTV Slovenija Marcel Štefančič
Štefančiču se bosta pridružila tudi dva odmevna gosta.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali že pred časom, vodstvo RTV Slovenija Marcelu Štefančiču jr. ni podaljšalo pogodbe za vodenje oddaje Studio City, kar so doslej počeli avtomatično.

Štefančič se zato danes seli v Slovensko mladinsko gledališče, kjer bo oddaja Studio 9. maj potekala v živo pred občinstvom, prenos pa bo mogoče spremljati tudi na domačih zaslonih - na televizorju poiščete le program vŽivo ter preko spleta na spodnji povezavi.

Vstopnice za ogled oddaje v gledališču pa so že pošle, so sporočili organizatorji. 

Razkrili so tudi dva gosta nocojšnje oddaje - to bosta predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob in filozof Slavoj Žižek.

Vodstvo RTV Slovenija naj s Štefančičem ne bi podaljšalo pogodbe zato, ker naj bi bil na javni tribuni za RTV žaljiv do zaposlenih in jim grozil. V Sindikatu novinarjev Slovenije njihove navedbe zavračajo, v javnem pismu so zahtevali vrnitev oddaje s Štefančičem kot voditeljem in prenehanje političnih pritiskov na novinarje. 

Magazin Marcel Štefančič: "Vmes sem hodil ležat, da so me spravili k sebi"

Sicer pa bodo na prvem programu TV Slovenija nocoj ob enakem terminu predvajali posebno oddajo Studio City - retrospektiva.

"33 let je Studio City spremljal in nemalokrat tudi soustvarjal zgodovino. V posebnih magazinsko-informativnih oddajah bodo iz bogatega arhiva izbrani najbolj odmevni in prelomni trenutki oddaje s kritičnim pogledom na zgodovinske dogodke s časovne oddaljenosti. Voditelj in urednik prve oddaje, posnete leta 1989, je bil Tomaž Perovič. Oddajo so v treh desetletjih vodila in ustvarjala številna znana novinarska imena, ki se bodo v retrospektivnih oddajah znova za kratek čas vrnila na male zaslone," so navedli v napovedniku.

dezurni@styria-media.si

Slovenija Vodstvo RTV Slovenija glede Vide Petrovčič in Studia City Slovenija Marcel Štefančič jr.: "Studia City ni več. Mene ni več."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 96

  • 20:08 9. Maj 2022.

    Kot sem enkrat že napisala; po eni strani ne vem zakaj tak drama okoli Studia city, je imela oddaja res …

  • 19:30 9. Maj 2022.

    Po barvi las in po ideologiji je gospod Marcel zrel za penzijo. Frizura enaka češkim kamionarjem, ideologija iz leta 1950. …

  • 18:59 9. Maj 2022.

    Vsi vi komentatorji z RTV SLO vred, ste za na odpad, če mene vprašate. Saj na tej tv sploh nimaš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.