Slovenija
17400 ogledov

Marcel Štefančič jr.: "Studia City ni več. Mene ni več."

Marcel Štefančič v Studiu City RTV Slovenija Marcel Štefančič
Oddaja Studio City se 9. maja ne bo vrnila takšna, kakršne sta vajeni.

"Studia Ciy ne bo več, mene ni več, mene so odstavili, Studio City se na dan zmage ne bo vrnil oziroma retrospektivna oddaja bo. Vse ponedeljke do 30. maja bodo vrteli stare posnetke Studia City, ki jih ne bodo delali ljudje, ki so delali Studio City, ampak ljudje, ki jih je pripeljalo na televizijo novo vodstvo. 30. maja naj bi na program prišla nova oddaja, ki naj bi nadomestila neka nova oddaja, ki naj bi jo vodila, no, neka njihova voditeljica," je za Val 202 povedal Marcel Štefančič jr., ki je bil kljub nepodaljšnju pogodbe oddajo pripravljen do tri mesece voditi brez plačila. 

Novinarka mu je dejala, da od odgovorne urednice Jadranke Rebernik in vodstva televizije ni mogla dobiti nobenih uradnih informacij. "Da jih ni sram, tako se to ne dela. To so izredno nizki profesionalni standardi. Urednici Studia City se odgovorna urednica sploh ni odzivala na mejle. Mi uradno sploh nismo vedeli, da z mano pogodbe niso obnovili, to smo izvedeli od drugih, uradno sploh nismo vedeli, kaj se dogaja. Danes je bila urednica Studia City Alenka Kotnik prvič na pogovoru pri odgovrni urednici, ki ji je povedala, da studia City ni več. Ne glede na vse, na ratinge, na status, te oddaje, ne glede na vse, Studia City uradno ni več," je povedal Štefančič. 

"Zavedajoč se pomena blagovne znamke Studio City se je vodstvo Informativnega programa Televizije Slovenija odločilo, da bo oddaja v maju doživela nekaj vizualnih in programskih sprememb, med drugim tudi pri vodenju oddaje. Televizija Slovenija ima namreč zaposlene odlične novinarje in voditelje, ki bodo s svojimi idejami in svežim pristopom soustvarili novo, prenovljeno podobo tedenske informativne oddaje," je v sporočilu za javnost zapisalo vodstvo RTV Slovenija. Po informacijah N1 bo dolgoletnega voditelja oddaje s 30. majem zamenjala Vida Petrovčič.

To je cona somraka. Ne znam si predstavljati, v kakšnih glavah zrastejo takšne ideje. Pustimo etične in profesionalne standarde. To je tudi huda poslovna napaka. Studio City je bila ena najbolj gledanih informativnih oddaj. 

Marcel Štefančič jr.

Razlog za ukinitev oddaje je njegovo neprimerno obnašanje. "Gre za tiste izjave na javni tribuni, kjer sem povedal, da me čudi, da je njih tako malo, nas pa tako veliko in točno vemo, kdo so, da kljub temu hodijo po nas, nad odstavljajo, nas minirajo, žalijo, ponižujejo in se nič ne zgodi. Rekel sem, uprite se, recite ne. Noro je to, da meni očitajo neprimerno obnašanje. Kaj pa je neprimerno, da so ukinili oddajo Politično s Tanjo Gobec, da so ukinili Globus, da so ukinili Točko preloma. Prekleto neprimerno je, da žalijo in ponižujejo inteligenco nacionalke," je povedal Štefančič. 

"Vodstvo Informativnega programa Televizije Slovenija so k posodobitvi oddaje spodbudile tudi nedavne javne izjave nekdanjega voditelja oddaje, ki jih ocenjujejo kot žaljive do zaposlenih na RTV Slovenija, del javno izrečenega pa bi lahko razumeli tudi kot grožnjo zoper posamezne zaposlene. Na RTV Slovenija smo zavezani javnosti v najširšem pomenu, prav tako pa kot javni medij in izredno pomembna institucija za demokratično družbo spodbujamo spoštljiv in argumentiran dialog, kjer ni prostora za grožnje," je v sporočilu za medije zapisalo vodstvo RTV Slovenija. Kaj v Štefančičevi izjavi pomenilo grožnjo, niso navedli. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 78
  • sandi76 09:13 04.maj 2022.

    Končno ! Voditelj, ki nenehno opozarja na sekunde, vleče iz gostov tisto, kar hoče slišati, ima skrajno nespoštljiv odnos do vseh vabljenih, nima kaj iskati ko voditelj. Zakaj sploh vabi goste v oddajo, če noče slišati njihovega mišljenja ali če ...prikaži veče nima časa za odgovore. Še enkrat: končno se je zgodilo to, kar bi se moralo že zdavnaj !

  • AnGus 09:10 04.maj 2022.

    Kaj bi lahko kdo objavil DEJANSKE podatke o gledanosti te oddaje? Pa morda še od Tarče in Točke preloma... potem pa še povprečno gledanost programa Rtv Slo, da bomo lahko primerjali. Samo toliko, da si ustvarim mnenje...

  • Friderik1950 07:48 04.maj 2022.

    Ne razumem ljudi na RTV, da ne rzumejo, da je pol oddaje voditel in da je Petrovčičeva za omizje, kjer so v ozadju neka dognanja, da je Možina naredil velik korak pri odstiranju tančice zatajene preteklosti, da je Peskova s ...prikaži več svojo umirjeno togostjo narejena za odmevne odmeve, da je Pirkovič narejen za umirjena omizja ob kavi in da je Marcel pač ob svoji dinamiki in performersu v ozadju, kos napetim aktualnim oddajam. Če uredniki tega ne razumejo, je kanal 1 pač samo kanal.