Slovenija
4734 ogledov

Vodstvo RTV Slovenija glede Vide Petrovčič in Studia City

Novice: RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija.
Vodstvo RTV Slovenija obsoja napade in pritiske na novinarko Vido Petrovčič.

V zadnjih dneh odmeva novica, da voditelju oddaje Studio City na TV Slovenija Marcelu Štefančiču jr. vodstvo RTV brez pojasnil in vedenja urednice oddaje ni podaljšalo pogodbe. Medtem ko je generalno vodstvo RTVS sporočilo, da se oddaja po dvomesečnem izpadu zaradi predvolilnih soočenj vrača na program v spremenjeni obliki, tudi s spremembo voditelja, je Marcel Štefančič po drugi strani napovedal, da oddaja 9. maja bo, vendar ne na nacionalni televiziji.

V javnosti so se v vmesnem času pojavile govorice, da naj bi vodenje Studia City prevzela novinarka Vida Petrovčič.

Vodstvo RTV Slovenije je danes v izjavi za javnost sporočilo, da najostreje obsoja napade proti dolgoletni novinarki, komentatorki in urednici RTV Slovenija Vidi Petrovčič, na katero se je včeraj, ko je zaokrožila govorica, da naj bi vodila oddajo Studio City, usul plaz žaljivk, posmehovanja, javnega diskreditiranja in verbalnih napadov. Še posebej obsojanja vredno in zaskrbljujoče je, da so groženj in pritiskov deležni tudi njeni najbližji, je sporočilo vodstvo RTV Slovenija.

 "Vodstvo RTV Slovenija najostreje obsoja tovrstna ravnanja. Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City," so zapisali v izjavi za javnost.

Za zaščito zaposlenih bodo uporabljena vsa pravna sredstva

"Zdrava demokratična družba mora dopuščati različnost mnenj, pogledov, stališč, prepričanj. Nestrinjanja so naraven del medsebojne komunikacije. A ohraniti je treba kulturno raven dialoga in ostati senzibilen na nevarne odklone, ki bi lahko ogrozili varnost posameznika. Vsaka javna beseda ima svojo moč in neodgovorno je, če se ta moč zlorabi za blatenje in zasmehovanje," so izpostavili v vodstvu RTV Slovenija.

V izjavi za javnost so še zapisali, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, da zaščitijo zaposlene in da bo vsakršna grožnja z nasiljem nemudoma prijavljena pristojnim organom.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 15
  • munja 18:49 04.maj 2022.

    Najbolje, da za nekaj časa ukinejo RTV, sicer se boste komentatorji poklali med seboj. Pomirite se vendar, saj bo golobček vse poštimal.

  • Gandi123 15:42 04.maj 2022.

    Vida Petrovčič izgleda premore še malo pameti in je vrgla "puško v koruzo".

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 14:56 04.maj 2022.

    Ne skrbite, kmalu bo čistka in bomo počistili vso janšistično bando!