Magazin > Film & Glasba & TV
17647 ogledov

Marcel Štefančič: "Vmes sem hodil ležat, da so me spravili k sebi"

Marcel Štefančič v Studiu City RTV Slovenija Marcel Štefančič
Oddaja Studio City naj bi dobila nov koncept, novo vizualno podobo in tudi novega voditelja ali voditeljico.

RTVS z voditeljem Studia City, Marcelom Štefančičem jr., ni podaljšal pogodbe. Vodstvo je kot razlog za ta korak navedlo njegov nastop na javni tribuni konec marca, ki naj bi bil žaljiv, poleg tega pa so njegove besede razumeli kot grožnjo zoper posamezne zaposlene. Štefančič je poudaril, da so njegove besede iztrgali iz konteksta.

"Jaz sem na tej tribuni najprej imel govor, tako kot vsi sodelujoči, potem pa smo tam debatirali. Nekdo iz publike me je vprašal, kaj mislim o tem, kar se dogaja na nacionalni RTV in kaj bi jaz naredil. Rekel sem, da se mi zdi čudno, da je njih samo ene par, nas pa ogromno, in da tistih nekaj par pometa z ostalimi, žalijo, blatijo, odstavljajo … Pa sem rekel, kaj bi jaz naredil – uprite se, recite ne. Jadranka Rebernik je zahtevala, da Roberta Goloba v Studiu City ne gostimo, pa smo rekli ne. In smo Goloba imeli v oddaji. Takrat je bil najvišje pozicioniran politik, na nacionalki pa, kot da ga ni," je povedal v pogovoru za N1.

Štefančiča ta korak RTVS ni zares presenetil. "Ne počutim se ravno idealno, nisem pa tudi ne vem kako zlomljen. Mi vsi smo takšne stvari malo pričakovali. Studia City niso po naključju ugasnili za dva meseca. Na neki normalni televiziji tega nihče ne počne. Oddaje, ki je med najbolj gledanimi oddajami informativnega programa, nikoli ne ugasneš za dva meseca kar tako. RTV ima tudi drugi program, na tem programu ni bilo ničesar, niti Panorame, ki so jo najavljali. Ta program je bil pripravljen na nas. Z ukinitvijo so torej najavili prihodnost, ki je prišla," je povedal novinarki Suzani Lovec

Naš kultni voditelj je dihal s to oddajo. "Jaz sem 24 let vodil oddajo in nisem niti enkrat manjkal, tudi z vročino sem hodil vmes ležat za 10 minut, da so me spravili k sebi, potem pa sem šel oddelat naslednji intervju," je razkril. In kaj bo počel sedaj? "Jaz sem pisec. Ob ponedeljkih zvečer pa bom vodil Studio City," je odgovoril Marcel Štefančič. Prvo oddajo že 9. maja -  kje jo bomo lahko videli, pa še ni razkril.

 

Komentarjev 19
  • janez046 20:27 12.maj 2022.

    Štefančič,ti imaš "vročino" že od rojstva in ja,škoda da nisi kar ležal,namesto ,da si hodil sejat sovraštvo.Upam,da te ne spustijo več čez prag RTVa !!!!

  • sandi76 08:28 06.maj 2022.

    Najbrž ne bi bil tako utrujen, če bi svojim vabljenim pustil, da povedo , kar mislijo. Če jim ne bi toliko segal v besedo, pulil odgovore, ki jih je hotel slišati, štel sekunde in jih prekinjal, mu ne bi bilo ...prikaži več treba toliko "ležat" ! Kakorkoli, končno so ga odstranili.

  • Avatar MS
    MS 15:37 05.maj 2022.

    Štefančič je za Val 202 potrdil, da oddaje na RTVS ne bo več vodil in da je ta zgodba končana. »Kaj točno bomo mi naredili, je pa druga zgodba,« je napovedal Štefančič in dodal, da »9. maja Studio City na ...prikaži veča vsak način bo, a ne na nacionalni televiziji«. In tako so janševi podtaknjenci na RTV izgubili eno najbolj gledanih oddaj! Studio citi bo živel naprej s Marcelom winerjom!