Tako pestro vreme nas čaka ponoči

Foto: Žurnal24 sneg Foto: Žurnal24 sneg Foto: Žurnal24 sneg Foto: PU Novo mesto Izločanje vozil v smeri Črnomlja. Foto: Žurnal24 Sneg in zasnežena cesta Foto: Žurnal24 Sneg in zasnežena cesta Foto: Žurnal24 Sneg in zasnežena cesta Foto: Žurnal24 Sneg in zasnežena cesta Foto: Žurnal24 Sneg in zasnežena cesta Foto: Komunala Kranj Plug, sneg, pluženje, cesta, zima, zimska služba Foto: Komunala Kranj pluženje, sneg, zasnežena cesta, zima, zimska služba
Agencija RS za okolje je za danes izdala vremensko opozorilo. Pestro vreme bo vztrajalo tudi drevi in jutri.
Oglej si celoten članek

''Popoldne bodo postopoma padavine predvsem na jugu Slovenije nekoliko oslabele. Še vedno bo snežilo. Več snega pričakujemo na severu, predvsem na meji z Avstrijo, na Koroškem, širšem območju Pohorja in alpskih dolin,'' je za Žurnal24 dejal dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Blaž Šter.

Vremenske razmere krojijo pestro dogajanje na cestah, kjer še vedno prihaja do zastojev, v jutranjih urah pa je na stotine gospodinjstev ostalo brez elektrike, tudi na Primorskem, kjer piha močna burja, ki podira drevesa.

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Foto: Žurnal24 sneg Zjutraj so sunki vetra dosegli čez 140 kilometrov na uro, v naslednjih urah pa bodo dosegli hitrosti do 100 kilometrov na uro. Burja že slabi in bo še postopno slabela. Obenem bodo sunki vetra še vedno močni, tako da bo veter prinašal sneženje na mejo med Primorsko in Notranjsko. Opozorilo rdeče stopnje se je izteklo ob 13. uri, še vedno pa velja opozorilo oranžne stopnje, kar pomeni, da lahko ob neobičajnih vremenskih pojavih pride do gmotne škode in žrtev, zato je potrebna dodatna previdnost.

Veter slabi tudi drugod po državi. ''Ker bo snežilo še nekaj časa, bodo neugodne razmere vztrajale na primorski avtocesti oziroma povsod, kjer sneži, predvsem na Notranjskem, Kočevskem in delu Dolenjske,'' je pojasnil Šter.

Padavine v večjem delu države tudi jutri

Ponoči bo glavnina padavin na severu države. ''Padavine bodo sicer danes oslabele, a že jutri ponovno pričakujemo, da se bodo razširile od severa nad večji del Slovenije. Padavine bodo bolj rahle do zmerne, tako da večjih težav jutri ni za pričakovati,'' je dejal dežurni prognostik in opozoril, da lahko v višjih legah pride do zametov.

Sprva je bil novozapadli sneg bolj suh in se je nabiral hitreje, zadnje ure pa ta postaja bolj moker. Največ ga je zapadlo na Dolenjskem, Notranjskem in Kočevskem. V Kočevju je na novo zapadlo 30 centimetrov, skupna višina odeje tam znaša 62 centimetrov. V Velikih Laščah ga je zapadlo skoraj 40 centimetrov, v Novem mestu še vedno močno sneži, zapadlo je skoraj 30 centimetrov snega. Sneži tudi v višjih legah zahodno od Ljubljane. Na postaji na Vrhniki so izmerili 20 centimetrov snega, prav toliko tudi v Logatcu.

Jutri bo na Primorskem sprva delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo oblačno, občasno bodo še padavine, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Po nižinah bo povečini deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

Zimske razmere bodo vztrajale še nekaj dni. Takšna je zadnja srednjeročna napoved.

dezurni@styria-media.si

Slovenija Arso prižgal opozorila, tukaj pričakujte največ snega Foto Kaos na cestah: zaprta avtocesta, zastoji na več odsekih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.