Tako so preprečili nelegalno prehajanje meje

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Krasu in Goriškem so kljub prepovedi prehajanja meje zunaj kontrolnih točk opazili veliko italijanskih pohodnikov in kolesarjev, ki so nelegalno prečkali mejo.
Oglej si celoten članek

V Sežani in Kozini so se zato odločili, da na gozdne poti, kjer potekajo nekdanji maloobmejni prehodi, nasujejo visoke kupe grušča. Tako so onemogočili promet, poroča 24UR. 

Prej so namreč z lažnimi preprekami že skušali ustaviti Italijane pri prečkanju meje, a po besedah župana Sežane, Davida Škrabarja, neuspešno. "Tega Italijani niso spoštovali, prepreke so odstranili. Niso spoštovali niti naše niti njihove zakonodaje in preko teh poljskih poti še vedno prihajali v našo državo," je povedal za 24UR. Zato so nekdanje maloobmejne dvolastniške prehode in poti do njih preprosto zasuli. Odtlej kršitev ni več, pravijo. 

Podobne težave so imeli tudi v Kozini - ker so jim nasut material pri Krvavem potoku zravnali, so ga nazadnje zaprli s kamenjem.

Dean Bizjak, poveljnik Civilne zaščite Miren-Kostanjevica je za 24UR povedal, da so ti ukrepi zalegli. 

Iščejo rešitev Avstrijci otežili življenje številnim Slovencem

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:28 9. April 2020.

    Če bi bili vsaj pol toliko aktivni na južni meji-ampak od tam prihajajo mladio in zdravi ljudje,ki v Sloveniji takoj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.