Slovenija
541 ogledov

Avstrijci otežili življenje številnim Slovencem

avstrija policist Epa Fotografija je simbolična
Avstrija bo uvedla dodatne omejitve na meji s Slovenijo. Slovenska stran poziva k iskanju skupne rešitve.

Slovenska diplomacija se z avstrijskimi kolegi pogaja za omilitev napovedanih ukrepov o zaprtju nekdanjih mejnih prehodov med obema državama. K že doslej zaprtim mejnim prehodom so naši severni sosedi dodali še Holmec, Jurij, Šentilj magistrala ter Korensko sedlo.

Režim na prehodih Karavanke, Šentilj (avtocesta, železniška postaja), Gornja Radgona in Kuzma bo ostal nespremenjen. Prehodi Trate, Radlje, Ljubelj so odprti med 5. in 21. uro ter Vič med 5. in 23 uro.

stara gospa upokojenci upokojenka revščina ostareli ostarela Žarišče okužb Zdravje Minister Cigler - Kralj: Nikogar nismo pozivali

Za številne Slovence, ki si kruh služijo v Avstriji, je še zlasti problematično zaprtje mejnega prehoda Holmec. Kot je danes poročala STA, ta mejni prehod za dnevne poti v službo v Avstrijo uporablja veliko prebivalcev Mežiške doline, za katere je pot prek mejnega prehoda Vič precej daljša.

Uradni govorec slovenske vlade Jelko Kacin je na popoldanski novinarski konferenci potrdil, da so pogovori za reševanje tega problema v teku. 

"Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z avstrijskim veleposlaništvom v Ljubljani kot tudi s slovenskim konzulatom v Celovcu in našim veleposlaništvom na Dunaju išče primerno rešitev, da bi mejni prehod (Holmec, op. a.) ostal odprt, zlasti za zaposlene, ki ga prehajajo. Ne moremo zagotoviti, da bomo dogovor dosegli, lahko pa povem da delamo na tem."

jelko kacin Izjeme Slovenija Kacin tudi o tem, zakaj ne nosi maske

Na Brnik prihaja 25 Slovencev

Danes bo nekaj čez 22. uro na Brniku pristalo letalo, na katerem bo 25 slovenskih državljanov. 22 jih bo proti domovini poletelo iz Helsinkov, trije so bodo skupini pridružili v Kopenhagnu.

"Danes iz Helsinkov prileti 22 Slovencev, trije Italijani in dva Hrvata. Ustavijo se v Kopenhagnu, kjer se bodo vkrcali še trije Slovenci in dva Madžara. Ob 22.10 bodo na letališču Brnik. V nasprotno smer leti 17 Fincev, štirje Norvežani, šest Švedov, en Latvijec, en Islandec in en slovenski rezident," je sporočil Kacin.

Koronavirus - UKC Maribor Koronavirus v SLO Zdravje NOVO: To so zadnji podatki o okuženih po občinah laboratorij COVID-19 koronavirus Uradno Slovenija Toliko pacientov je v Sloveniji prebolelo koronavirus
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.