Slovenija
12545 ogledov

Toliko pacientov je v Sloveniji prebolelo koronavirus

laboratorij COVID-19 koronavirus Epa
Vladni urad slovensko javnost dosledno obvešča o številu obolelih za koronavirusom, precej več nejasnosti pa je glede števila ljudi, ki so virus preboleli.

Vlada RS v tem trenutku nima natančnih podatkov o tem, koliko okuženih je doslej prebolelo bolezen, ki jo povzroča COVID-19.

Kot je na popoldanski tiskovni konferenci pojasnil vladni govorec Jelko Kacin, razpolagajo samo z najbolj svežimi informacijami o odpustu 14 pacientov, ni pa povsem jasno, koliko ljudi je bolezen prebolelo doma.

dom za upokojence Slovenija Državna sekretarka: "Če lahko, vzemite svojce iz domov za starejše!"

"Sporočili smo že, da je v ponedeljek bolnišnično zdravljenje zaključilo šest bolnikov. V torek je zdravljenje končalo še osem bolnikov, ki se smatrajo za ozdravljene. Koliko bolnikov je bolezen prebolelo doma, pa vladni urad za komuniciranje resnično ne ve," je pojasnil Kacin.

Dodal je, da bodo na to vprašanje lahko odgovorili šele, ko bo ministrstvo za zdravje dopolnilo pomanjkljivo dokumentacijo.

Po zadnjih podatkih je slovenske bolnišnice skupno zapustilo 70 ljudi. Hospitaliziranih jih je 111, od tega 31 na intenzivni negi.

Koronavirus - UKC Maribor Koronavirus v SLO Zdravje NOVO: To so zadnji podatki o okuženih po občinah

O dolgoročnih posledicah za bolnike, ki so preboleli koronavirus, Kacin ni želel ugibati. Končno sodbo o tem bo podala stroka. "Vprašanje je izrazito strokovne narave. To bodo lahko ocenili zdravniki, ko bo za njimi dovolj primerov in praktičnih izkušenj. Šele takrat bomo lahko podali realno oceno," je pojasnil.

Komentarjev 4
  • igorgeus 21:13 01.april 2020.

    vprasanje, ce zbolele za gripo lepo elegantno ne vrzejo v statistiko korone. baje da je virus ze 8x mutiral, cepljenje odpade. bomo v karanteni do 2050?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:34 01.april 2020.

    Malo qurac ne vejo kolk jih je ozdravel,če za vsakega novega vedo,je ziher,da vodjo tut podatke o ozdravelih.Samo,da nas spodjebavajo in zavajajo,obenem nam gre pa vse u pičku mater!

  • Avatar praufo
    praufo 19:11 01.april 2020.

    ja toliko so jih odpustili, kar še ne pomeni, da je bilo toliko bolnih, ki so ozdraveli, to so samo uradni neuradni podatki, ki so daleč od realnih številk, okuženi lahko ne kažejo nikakršnih simptomov, kar so ugotovili kitajci, torej ...prikaži več tudi prebolijo , ampak če niso imeli težav, niso šli do medicine, alhko pa da so sedaj zdravi ... številke so nerealne, se popolnoma strinjam

Sorodne novice