Svet
9070 ogledov

Družini prikrival, da je obolel, njegove zadnje besede zlomijo srce ...

Kious Kelly Facebook
48-letni bolničar pred družino skrival, da je obolel, da jih ne bi skrbelo.

Kious Kelly je bil bolničar v eni izmed bolnišnic v New Yorku, kjer je med drugim oskrboval obolele s koronavirusom. Svoji družini je prikrival, da je tudi sam obolel, njegova sestra je to izvedela šele takrat, ko so ga že priključili na ventilator.

"Vedno nas je ščitil. Ni želel, da bi nas skrbelo," je pri tem povedala sestra Marya Patrice Sherron. V nadaljevanju svoje izpovedi, ki jo je podala za lokalne medije, je povedala, da mu je v njunem zadnjem pogovoru skušala postaviti še nekaj vprašanj, a brat ji je odvrnil: "Zadušil se bom, če bom govoril. Ne morem dihati. Rad tem imam." Zatem je rekel, da je zelo utrujen in da bi rad le spal.

Čez šest dni so družini sporočili, da je Kious umrl. Po žalostnem dogodku, ki je prizadel močno povezano družino, se je bolničarjeva sestra odločila, da bo javno opozorila na pogoje, v katerih delajo zdravniki in bolničarji v nenehnem kontaktu z obolelimi s koronavirusom.

Zaradi pomanjkanja opreme so med drugim prisiljeni, da se znajdejo na različne načine, med drugim je objavljena tudi fotografija, na kateri osebje bolnišnice, v kateri je delal tudi omenjeni pokojni bolničar, ščitijo s pomočjo vreč za smeti.

Marya se sprašuje, če bi se njen brat uspel izogniti okužbi, če bi imel primerno opremo.

Koronavirus - UKC Maribor Koronavirus v SLO Zdravje NOVO: To so zadnji podatki o okuženih po občinah

Trump: Pripravite se na dva huda tedna

Vladni strokovnjaki za boj proti novemu koronavirusu medtem ocenjujejo, da bo v ZDA zaradi pandemije umrlo med 100.000 in 240.000 ljudi.

Ocene o številu smrtnih primerov predvidevajo, da se bodo Američani držali veljavnih navodil o družbenem distanciranju. Koordinatorka delovne skupine Bele hiše proti koronavirusu Deborah Birx je Američane ponovno pozvala, naj upoštevajo navodila in ukrepe, sicer se bo številka smrtnih žrtev premaknila bližje uvodnim ocenam, ki so se gibale med 1,5 do 2,2 milijona mrtvih. Opozorila je še posebej tiste države, ki nimajo tako velikega izbruha, kot na primer New York, da imajo možnost zmanjšati širjenje okužb.

Donald Trump je dejal, da bosta naslednja dva tedna zelo huda in da gre za življenje ali smrt. Američane je pozval, naj ubogajo navodila vlade. Vidi pa tudi že luč na koncu predora.

Najhuje je še vedno v državi New York, znotraj nje pa v mestu New York, kjer je 25 odstotkov vseh okužb v ZDA. V državi je več kot 76.000 okužb in 1550 mrtvih, v mestu pa več kot 43.000 okužb in 1096 mrtvih.

Koronavirus v Franciji Koronavirus Zdravje Dečka priključili na ventilator, dali v umetno komo, žal je umrl

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.