Zdravje > Aktualno
50163 ogledov

Dečka priključili na ventilator, dali v umetno komo, žal je umrl

Koronavirus v Franciji Epa
Najmlajša žrtev epidemije novega koronavirusa v državi.

V Veliki Britaniji je zaradi covid-19 umrl 13-letnik, so v torek sporočile zdravstvene oblasti. Skupno je v torek v Veliki Britaniji umrlo največ bolnikov v enem dnevu, 381. Deček je umrl v ponedeljek v bolnišnici v Londonu in naj bi bil najmlajša žrtev epidemije novega koronavirusa v državi.

Njegova družina je sporočila, da so Ismaila Mohameda Abdulwahaba odpeljali v bolnišnico, ko je imel poleg drugih simptomov tudi težave z dihanjem. Priključili so ga na ventilator in nato dali v umetno komo, a je žal umrl v ponedeljek dopoldne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Boj s koronavirusno boleznijo 19 je na Otoku doslej izgubilo skupno 1789 ljudi.

Do torka je covid-19 največ smrtnih žrtev v enem dnevu zahteval v soboto, ko je umrlo 260 ljudi. V ponedeljek jih je umrlo 180.

Skupno so do torka v državi potrdili 25.150 okužb z novim koronavirusom, od tega več kot 3000 v zadnjem dnevu. Med okuženimi sta tudi premier Boris Johnson in minister za zdravje Matt Hancock, ki pa sta minuli teden ob potrditvi okužbe izpostavila, da imata blage simptome bolezni.

Johnson je preko videopovezave vladi dejal, da naraščanje smrtnih žrtev kaže na vitalni pomen spoštovanja navodil o družbeni distanci. "Razmere se bodo poslabšale, preden se bodo izboljšale, vendar bo bolje," je dodal.

Na redni dnevni novinarski konferenci v torek je Stephen Powis, nacionalni zdravstveni direktor Anglije, izpostavil, da se kljub velikemu številu mrtvih upočasnjuje stopnja okužb, ter poudaril, da je še prezgodaj za sklepe. Tudi on je izpostavil pomen spoštovanja pravil o omejevanju stikov med ljudmi.

V Veliki Britaniji so, sicer kasneje kot v večini evropskih držav, v začetku prejšnjega tedna uvedli tritedensko karanteno, zaprte so šole, vse nenujne prodajalne, prav tako je prekinjeno izvajanje vseh nenujnih storitev.

Znanstveniki ocenjujejo, da bodo učinki ukrepov vidni v dveh do treh tednih. Napovedujejo pa, da se življenje morda ne bo vrnilo v normalne tirnice najmanj šest mesecev.

Komentarjev 2
  • mitja969 13:22 04.april 2020.

    Kakšni ste vi nategause....vsi mediji isto sranje... Ta isti deček je umrl že leta 2017 - https://www.thesun.co.uk/news/3562657/heartbroken-dad-fears-schoolboy-son-13-may-have-fallen-victim-to-twisted-online-suicide-game-blue-whale/

  • stromar 19:36 01.april 2020.

    Jonson je isti kot trump. Nedolgo nazaj so imeli strategijo prekuženosti, kar so verjetno svetovali njegovi zdravniki iz srednjega veka s pijavkami in puščanjem krvi