Šport > Nogomet
2415 ogledov

Koronavirus terjal smrtno žrtev iz nogometnega sveta

Epa Bolnišnica v Dakarju.
Nekdanjega nogometnega funkcionarja so pred dnevi hospitalizirali zaradi zapletov v povezavi z okužbo COVID-19.

V Senegalu je v 69. letu starosti umrl nekdanji predsednik francoskega nogometnega kluba Olympique iz Marseilla Mababa Pape Diouf, je poročala francoska tiskovna agencija. Kot navaja AFP, je nekdanji novinar, nogometni agent ter prvi nefrancoski predsednik Marseilla v letih od 2005 do 2009 umrl za posledicami koronavirusne bolezni.

Diouf, ki je bil rojen v Čadu, je od svojega 18 leta živel v Franciji, imel je francosko in senegalsko državljanstvo. Svetovno medijsko prepoznavnost pa je zgradil kot predsednik francoskega prvoligaškega kluba, ki je prav z njegovo pomočjo, sicer po koncu njegovega mandata, leta 2010 osvojil tudi naslov prvaka elitnega francoskega prvenstva ligue 1, prvega po skoraj dveh desetletjih.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija, je bil Diouf hospitaliziran v Senegalu zaradi zapletov, povezanih z okužbo s koronavirusom. Nameraval se je zdraviti v Franciji ter je želel oditi v Nico, a se mu je zdravstveno stanje tako zelo poslabšalo, da se ni mogel vkrcati na letalo. Tudi pomoč z respiratorjem mu ni pomagala. Umrl je v bolnišnici v Dakarju in postal prva uradna smrtna žrtev covida-19 v Senegalu.

Kot novinar je pisal za časnik La Marseillaise, nato pa se je odločil za poklic nogometnega agenta, njegov varovanec je bil med drugim sloviti Didier Drogba. Njegove stranke so bili tudi odlični nogometaši Marcel Desailly, Basile Boli, William Gallas in Samir Nasri.

Januarja 2005 je prišel na Stade Velodrom in postal prvi temnopolti predsednik ne le elitnega francoskega kluba, ampak prvi temnopolti predsednik katerega od prvoligaških klubov v največjih evropskih nogometnih ligah. S svojim prizadevnim delom, karizmatičnostjo in strastjo, kljub sprva skeptičnemu in nenaklonjenemu okolju, si je priboril srca navijačev tega kluba.

"Za vedno bo ostal v naših srcih, kot eden največjih arhitektov v klubski zgodovini," so sporočili iz Marseilla. Sožalje svojcem je v imenu senegalskega ljudstva izrazil predsednik Senegala Macky Sall, ki je na Twitterju zapisal, da je bil Diouf velika osebnost športa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice