Slovenija
3023 ogledov

Tako so preprečili nelegalno prehajanje meje

koronavirus COVID-19 meja z Italijo Epa
Na Krasu in Goriškem so kljub prepovedi prehajanja meje zunaj kontrolnih točk opazili veliko italijanskih pohodnikov in kolesarjev, ki so nelegalno prečkali mejo.

V Sežani in Kozini so se zato odločili, da na gozdne poti, kjer potekajo nekdanji maloobmejni prehodi, nasujejo visoke kupe grušča. Tako so onemogočili promet, poroča 24UR. 

Prej so namreč z lažnimi preprekami že skušali ustaviti Italijane pri prečkanju meje, a po besedah župana Sežane, Davida Škrabarja, neuspešno. "Tega Italijani niso spoštovali, prepreke so odstranili. Niso spoštovali niti naše niti njihove zakonodaje in preko teh poljskih poti še vedno prihajali v našo državo," je povedal za 24UR. Zato so nekdanje maloobmejne dvolastniške prehode in poti do njih preprosto zasuli. Odtlej kršitev ni več, pravijo. 

Podobne težave so imeli tudi v Kozini - ker so jim nasut material pri Krvavem potoku zravnali, so ga nazadnje zaprli s kamenjem.

Dean Bizjak, poveljnik Civilne zaščite Miren-Kostanjevica je za 24UR povedal, da so ti ukrepi zalegli. 

avstrija policist Iščejo rešitev Slovenija Avstrijci otežili življenje številnim Slovencem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • sam50 08:28 09.april 2020.

    Če bi bili vsaj pol toliko aktivni na južni meji-ampak od tam prihajajo mladio in zdravi ljudje,ki v Sloveniji takoj po prijetju dobijo zastonj oskrbo in žepnino....