Tako v SB Slovenj Gradec razmetavajo javni denar

Foto: Epa
Foto: Epa
Kar brez javnega razpisa, po hitrem postopku so nabavili še pet ventilatorjev, čeprav jih je v državi več kot dovolj.
Oglej si celoten članek

Kljub temu da je ventilatorjev za zdravljenje bolnikov s covidom-19 v državi občutno več od potreb, so se v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec odločili za nakup petih dodatnih ventilatorjev.

Brez predhodne objave javnega razpisa

Kot poroča Necenzurirano, so izbrali postopek s pogajanji brez predhodne objave javnega razpisa, ki so ga bolnišnice uporabljale v času največjega pomanjkanja zaščitne in medicinske opreme. Na tak način so lahko posel sklenili z vnaprej izbranim dobaviteljem - podjetjem Ram 2, ki je državi v času epidemije prodalo že za skoraj devet milijonov evrov zdravstvenega materiala in opreme. 

Ram 2, ki je v lasti Franja Žnidarja, naj bi sicer po poročanju Necenzurirano pri nekaterih poslih uporabljal lobistične usluge Rajka Janše, brata predsednika vlade Janeza Janše.

V državi več kot 500 ventilatorjev za covidne bolnike

Za pet ventilatorjev so plačali 120 tisoč evrov brez DDV, v kar niso všteti stroški vzdrževanja. Zakaj se jim je nakup zdel smiseln, glede na to, da naj bi po ocenah v Sloveniji imeli skupno več kot 500 ustreznih ventilatorjev za zdravljenje bolnikov s covid-19 (največ covidnih bolnikov na respiratorjih je bilo konec novembra, 251), niso pojasnili. Naj bi pa ventilatorje zdaj kupovali tudi v SB Murska Sobota.

SB Slovenj Gradec sicer ponovno vodi Janez Lavre, ki je lani zaradi spornih tvitov o odrekanju ventilatorjev nekaterim bolnikom odstopil, a se je nato s pomočjo SDS zopet vrnil na položaj. Več o tem v članku Odnesli so ga sporni tviti, SDS ga je ponovno postavil za direktorja.

dezurni@styria-media.si

Slovenija Poročilo objavljeno: To je o nabavi zaščitne opreme ugotovilo računsko sodišče

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:35 9. December 2021.

    podkupnine so kot božičnica, ki si jo lepo nastimaš.....

  • 15:39 9. December 2021.

    Počivalškovi golfi so out, v SB SG so na zdej nabavili ID.4. ma ne nabavili so id.4, plačali so pa …

  • 14:57 9. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.