Slovenija
12480 ogledov

Tako v SB Slovenj Gradec razmetavajo javni denar

Ventilator Epa
Kar brez javnega razpisa, po hitrem postopku so nabavili še pet ventilatorjev, čeprav jih je v državi več kot dovolj.

Kljub temu da je ventilatorjev za zdravljenje bolnikov s covidom-19 v državi občutno več od potreb, so se v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec odločili za nakup petih dodatnih ventilatorjev.

Brez predhodne objave javnega razpisa

Kot poroča Necenzurirano, so izbrali postopek s pogajanji brez predhodne objave javnega razpisa, ki so ga bolnišnice uporabljale v času največjega pomanjkanja zaščitne in medicinske opreme. Na tak način so lahko posel sklenili z vnaprej izbranim dobaviteljem - podjetjem Ram 2, ki je državi v času epidemije prodalo že za skoraj devet milijonov evrov zdravstvenega materiala in opreme. 

Ram 2, ki je v lasti Franja Žnidarja, naj bi sicer po poročanju Necenzurirano pri nekaterih poslih uporabljal lobistične usluge Rajka Janše, brata predsednika vlade Janeza Janše.

V državi več kot 500 ventilatorjev za covidne bolnike

Za pet ventilatorjev so plačali 120 tisoč evrov brez DDV, v kar niso všteti stroški vzdrževanja. Zakaj se jim je nakup zdel smiseln, glede na to, da naj bi po ocenah v Sloveniji imeli skupno več kot 500 ustreznih ventilatorjev za zdravljenje bolnikov s covid-19 (največ covidnih bolnikov na respiratorjih je bilo konec novembra, 251), niso pojasnili. Naj bi pa ventilatorje zdaj kupovali tudi v SB Murska Sobota.

SB Slovenj Gradec sicer ponovno vodi Janez Lavre, ki je lani zaradi spornih tvitov o odrekanju ventilatorjev nekaterim bolnikom odstopil, a se je nato s pomočjo SDS zopet vrnil na položaj. Več o tem v članku Odnesli so ga sporni tviti, SDS ga je ponovno postavil za direktorja.

dezurni@styria-media.si

Tomaž Vesel Slovenija Poročilo objavljeno: To je o nabavi zaščitne opreme ugotovilo računsko sodišče
Komentarjev 7
  • vbrasa 23:35 09.december 2021.

    podkupnine so kot božičnica, ki si jo lepo nastimaš.....

  • rd2dmk2 15:39 09.december 2021.

    Počivalškovi golfi so out, v SB SG so na zdej nabavili ID.4. ma ne nabavili so id.4, plačali so pa v elektriko predelani RR silver ghost.

  • Josephine_Williams 14:57 09.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice