Primite se za denarnice, vse to bo po novem dražje!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Življenje se bo za marsikoga podražilo.
Oglej si celoten članek

O tem, da se bo, če bo predlog potrdil mestni svet, v Ljubljani podražilo parkiranje, smo že pisali v prispevku Janković draži parkiranje v Ljubljani

Sprememba Janković draži parkiranje v Ljubljani

A mestni svet bo na isti seji obravnaval tudi podražitev nekaterih vozovnic v mestnem potniškem prometu. Če bo predlog potrjen, bodo nove cene začele veljati že 1. aprila. 

Dražja vožnja z mestnim avtobusom

"Razlog za pripravo sprememb je sledenje Celostni prometni strategiji MOL in prizadevanje za povečanje števila uporabnikov terminskih vozovnic (cilj je 90% delež terminskih vozovnic) z uvajanjem letne splošne neprenosljive vozovnice in letne upokojenske neprenosljive vozovnice, kar posledično pomeni zmanjšanje uporabe osebnega avtomobila," je zapisano v predlogu. "Ker je namen doseči cilj povečanja števila uporabnikov terminskih vozovnic, se cena enkratne vožnje poveča za 0,10 eura."

Foto: Anže Petkovšek lpp

Enkratna vožnja se bo tako z 1,20 podražila na 1,30 evra. Na novo bodo uvedli letno neprenosljivo urbano, ki vas bo stala 365 evrov, medtem ko bo letna upokojenska neprenosljiva vozovnica precej cenejša. Zanjo bo potrebno odšteti 220 evrov. 

Nova podoba Razkrili fotografije, kako bo izgledal prenovljeni LPP

Cene mesečne šolske, delavske in upokojenske ostajajo nespremenjene. Nespremenjena bo tudi cena vozovnice, ki jo uporabniki dobijo ob uporabi parkirišča P+R (parkiraj in se zapelji), za katero bo potrebno odšteti 1,20 evra, kar vključuje celodnevno parkiranje na parkiriščih P+R ter dva prevoza na mestni liniji.

V MOL načrtujejo tudi podražitve pokopališke dejavnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 13:13 27. Januar 2019.

    Saraorac je zakon....

  • 21:28 26. Januar 2019.

    Poglejte vsak si izbira župana,ki mu zaupa in mu verjame,da bo največ naredil za svoje občane!! Ljubljančani so pač izbrali …

  • 19:54 26. Januar 2019.

    Vecina nepismenih je volila in izvolila opanke torej placati vec ne bo neka tezava.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.