Tina Bregant se poslavlja. To je razlog!

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Zdravstveni minister Tomaž Gantar naj bi odslovil državno sekretarko.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je predlagal razrešitev državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Tine Bregant

Tina Bregant je za STA potrdila, da jo je minister za zdravje dopoldne obvestil o tem, da bo vladi predlagal njeno razrešitev. Kot je dejala, ji razlogov za to ni navedel.

Bregantova ni želela podrobno komentirati Gantarjeve odločitve. Dejala je le, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke.

Po neuradnih podatkih RTV SLO naj bi bili razlogi med drugim v tem, da Bregantova ni sklicala strokovne skupine za pomoč pri obvladovanju epidemije, ki jo je ustanovil Gantar. Izjave, ki jih je Bregantova dajala na tiskovnih konferencah, naj ne bi bile usklajene z ministrstvom za zdravje, Bregantova pa naj bi bila tudi pretesno povezana s kabinetom predsednika vlade Janeza Janše.

Trenja v koaliciji Gantar po Janševem pismu zahteva "resno razpravo"

Gantar naj bi se večkrat pogovoril z Bregantovo in jo opozoril, da na tak način ne bosta mogla sodelovati ter ji zagrozil z zamenjavo. Nadomestil naj bi jo Uroš Prikl iz DeSUSA, stranka pa naj bi pred kongresom na ta način kazala tudi svojo moč v koaliciji.

Nad širjenje virusa ''Ne gre za popuščanje, ne gre za to, kdo bo močnejši!''

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 17:56 22. November 2020.

    po njenih "strokovno medicinskih" izjavah sem se večkrat vprašal, če ni morda kupila diplomo v Prištini.

  • 09:28 22. November 2020.

    Zakaj vse, ki se trudijo felat dobro, vlada razreši? A je premalo oz nič kradla?

  • 13:38 21. November 2020.

    Ob tem ni potrebno biti razsodnik. Stanje na ministrstvu je kaotično, zgolj zaradi Gantarja. Zakaj se njega ne zamenja?, on …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.