Slovenija
21345 ogledov

Tina Bregant se poslavlja. To je razlog!

Tina Bregant Anže Malovrh/STA
Zdravstveni minister Tomaž Gantar naj bi odslovil državno sekretarko.

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je predlagal razrešitev državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Tine Bregant

Tina Bregant je za STA potrdila, da jo je minister za zdravje dopoldne obvestil o tem, da bo vladi predlagal njeno razrešitev. Kot je dejala, ji razlogov za to ni navedel.

Bregantova ni želela podrobno komentirati Gantarjeve odločitve. Dejala je le, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke.

Po neuradnih podatkih RTV SLO naj bi bili razlogi med drugim v tem, da Bregantova ni sklicala strokovne skupine za pomoč pri obvladovanju epidemije, ki jo je ustanovil Gantar. Izjave, ki jih je Bregantova dajala na tiskovnih konferencah, naj ne bi bile usklajene z ministrstvom za zdravje, Bregantova pa naj bi bila tudi pretesno povezana s kabinetom predsednika vlade Janeza Janše.

Tomaž Gantar Trenja v koaliciji Slovenija Gantar po Janševem pismu zahteva "resno razpravo"

Gantar naj bi se večkrat pogovoril z Bregantovo in jo opozoril, da na tak način ne bosta mogla sodelovati ter ji zagrozil z zamenjavo. Nadomestil naj bi jo Uroš Prikl iz DeSUSA, stranka pa naj bi pred kongresom na ta način kazala tudi svojo moč v koaliciji.

Maske na prostem Nad širjenje virusa Slovenija ''Ne gre za popuščanje, ne gre za to, kdo bo močnejši!''

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 17:56 22.november 2020.

    po njenih "strokovno medicinskih" izjavah sem se večkrat vprašal, če ni morda kupila diplomo v Prištini.

  • Franjo Erman 09:28 22.november 2020.

    Zakaj vse, ki se trudijo felat dobro, vlada razreši? A je premalo oz nič kradla?

  • Ender3 13:38 21.november 2020.

    Ob tem ni potrebno biti razsodnik. Stanje na ministrstvu je kaotično, zgolj zaradi Gantarja. Zakaj se njega ne zamenja?, on je problem, saj z izgovorom menja že 4 sekretarja. In sedaj bodo v ožji krog postavili nestrokovnaga Pikla. In to ...prikaži več bi bila za ministra ustrezna, enakovredna zamenjava. Halooo. DESUS je s svojimi luzerji postala degutantna stranka, še vrnitev Erjavca se jim manjka, da bo mera potrpljenja, polna.