Slovenija
17224 ogledov

Gantar po Janševem pismu zahteva "resno razpravo"

Tomaž Gantar Anže Malovrh/STA
Gantar in Tonin se od pisanja Janše ograjujeta.

"Evropska unija se sooča z največjo zdravstveno in ekonomsko krizo po 2. svetovni vojni, enotnost držav članic je bistvenega pomena," je v odzivu na pismo predsednika vlade Janeza Janše v Bruselj na Twitterju zapisal njegov zdravstveni minister Tomaž Gantar. "Pismo predsednika vlade evropskim voditeljem zagotovo ne koristi interesom Slovenije, postavlja nas med problematične države, kamor nikoli nismo sodili. To terja resno razpravo."

Obrambni minister in predsednik NSi Matej Tonin pa je zapisal, da predstavlja pismo mnenje predsednika vlade, saj o vsebini pisma vlada ni odločala.

Janša je sicer v včerajšnji oddaji na Planet TV odgovarjal tudi na vprašanja o enotnosti v ministrski ekipi. Kot je dejal, vladna ekipa s kapacitetami in okoljem, ki ga imajo na voljo, dela to, kar lahko. Niso pa trenutno v položaju, da bi lahko takoj storili vse, za kar vidijo, da bi morali narediti. "Golf gre 130 km na uro, ne pa 250," je ponazoril in dodal, da se vsi ministri zelo trudijo, in to za plačo, ki je ena najnižjih glede na BDP v Evropi. 

Po njegovih besedah je odnos s celotno ministrsko ekipo zelo deloven, "praktično delamo dneve in noči", njihova komunikacija pa da je konstruktivna in intenzivna. "Mislim, da ni bilo vladne ekipe, ki bi tako konstruktivno sodelovala," je dejal.
 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 31
  • dare326 08:59 19.november 2020.

    Oba politika imata mehko hrbtenico. Gantar niti ni politik.

  • joze127 16:05 18.november 2020.

    Tonin se naj raje sam vpraša po tem ko bo pismo prebral, kaj ga njegova LJUDOMILA biksa in sploh ne ve kaj bleka. Vse kar je napisano je jasno. NOBENA politika nima pravice soditi o vladavini prava, še posebej ne ...prikaži več tista, ki požiga iz ulice ali pa tista, ki se skriva za kristjani, zraven pa brikira za homiči za ljubi krihek.

  • lulibuc 15:25 18.november 2020.

    Važno, da se čim porej rešimo fašizma, firerja, pa ni važno s kom in kako in potem na volitve, čeprav zdajšnja parlamentarna bagra ne zasluži, da še kdaj prestopi državnozborski prag. Uniformiranim gestapovcem pa prepoloviti plače.