To so zadnje informacije uradnega govorca kriznega štaba

Foto: Wikimedia commons
Foto: Wikimedia commons
Jelko Kacin predstavil, s čim se je vlada ukvarjala danes.
Oglej si celoten članek

"Če gledamo navzven, na število okuženih in obolelih, se ni kaj dosti spremenilo," je za Dnevnik na RTV SLO povedal uradni govorec vladnega kriznega štaba za zajezitev covida Jelko Kacin. "Tisto, kar se je spremnilo, je res aktivno delov vlade, ministrstev in podpornih služb, ki pripravljajo vse potrebno, da bi nadoknadili zamujeno in zagotovili dovolj zaščitnih sredstev."

Zadnji podatki Hospitaliziranih 29 bolnikov, trije na intenzivni, dva na meji

Dodal je, da se vsa ministrstva pripravljajo na jutrišnjo sejo sveta za nacionalno varnost, kjer bodo pripravili čimbolj realno oceno stanja, da bo z njo seznanjena tudi vsa opozicija. "Želimo, da bo ocena, ki jo pripravljamo, realna in da bo z njo seznanjena vsa opozicija, tudi manjšinci," je povedal Kacin in dodal, da bo zvečer zasedal tudi Svet EU, kjer bodo na podlagi zbranih podatkov določili skupne ukrepe za celotno Evropsko unijo. 

Slovenija Zadnja informacija: 253 okuženih

Glede slovenskih potnikov, ki se nahajajo v tujini, je dejal, da še ne vedo, kako se bodo vrnili domov. "Ruska federacija je ponudila, da brezplačno prepelje slovenske turiste iz Rusije, ker bodo pri nas pobirali svoje," je dejal Kacin. "Andrej Šter s konzularne službe je povedal, a se je prvič zgodilo, da so od daleč prileteli Slovenci na eno od letališč v neposredni bližini in se niso mogli izkrcati, ampak so se odpeljali nazaj na Bližnji vzhod. To se lahko zgodi vsakomur, ki ne bo upošteval razmer."

"EU se bo zaprla. Nobenih rednih linij ne bo več, bodo samo izredni prevozi, ki bodo diplomatsko in v naprej dogovorjeni."

Jelko Kacin

"Slovenija leži ob Italiji, Italija je epicenter virusa, normalno je, da bomo zaprli letališča, že danes," je poudaril Kacin. "Slovencev v tujini ne sprejemajo več. Nobenega smisla ni, da vztrajamo pri letalskem prometu. Smo prvi ob Italiji, iz teh razlogov je Slovenija kot prva država v EU začela s konvoji, ta naš delujoči model bodo prevzeli po nas."

Slovenija Urška Bačovnik objavila fotografijo s hodnika svoje bolnišnice in zapisala ...

Zaključil je s pomirjujočimi besedami: "Slovenija je država, ki je dobro organizirana. Prepričan sem, da smo na to bolj pripravljeni kot mnoge druge države, ki vsega tega še niso zečele."

Slovenija Janez Janša sporoča: Končno dobre novice iz EU dezurni@zurnal24.si
 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 10:51 19. Marec 2020.

    MA delajte kar hočete dokler ne bo prišlo uradno da se morejo firme zapreti ne bo nič od te besede …

  • 11:30 17. Marec 2020.

    Končno nekaj treznih ljudi na pravih mestih.

  • 00:33 17. Marec 2020.

    Bodimo iskreni: novi premier se med krizo ukvarja z vsem, razen s krizo. Kaj so njegove prioritete? Politične čistke v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.