Slovenija
37988 ogledov

To so zadnje informacije uradnega govorca kriznega štaba

Jelko Kacin Wikimedia commons
Jelko Kacin predstavil, s čim se je vlada ukvarjala danes.

"Če gledamo navzven, na število okuženih in obolelih, se ni kaj dosti spremenilo," je za Dnevnik na RTV SLO povedal uradni govorec vladnega kriznega štaba za zajezitev covida Jelko Kacin. "Tisto, kar se je spremnilo, je res aktivno delov vlade, ministrstev in podpornih služb, ki pripravljajo vse potrebno, da bi nadoknadili zamujeno in zagotovili dovolj zaščitnih sredstev."

Koronavirus Zadnji podatki Slovenija Hospitaliziranih 29 bolnikov, trije na intenzivni, dva na meji

Dodal je, da se vsa ministrstva pripravljajo na jutrišnjo sejo sveta za nacionalno varnost, kjer bodo pripravili čimbolj realno oceno stanja, da bo z njo seznanjena tudi vsa opozicija. "Želimo, da bo ocena, ki jo pripravljamo, realna in da bo z njo seznanjena vsa opozicija, tudi manjšinci," je povedal Kacin in dodal, da bo zvečer zasedal tudi Svet EU, kjer bodo na podlagi zbranih podatkov določili skupne ukrepe za celotno Evropsko unijo. 

Koronavirus v Italiji Slovenija Zadnja informacija: 253 okuženih

Glede slovenskih potnikov, ki se nahajajo v tujini, je dejal, da še ne vedo, kako se bodo vrnili domov. "Ruska federacija je ponudila, da brezplačno prepelje slovenske turiste iz Rusije, ker bodo pri nas pobirali svoje," je dejal Kacin. "Andrej Šter s konzularne službe je povedal, a se je prvič zgodilo, da so od daleč prileteli Slovenci na eno od letališč v neposredni bližini in se niso mogli izkrcati, ampak so se odpeljali nazaj na Bližnji vzhod. To se lahko zgodi vsakomur, ki ne bo upošteval razmer."

"EU se bo zaprla. Nobenih rednih linij ne bo več, bodo samo izredni prevozi, ki bodo diplomatsko in v naprej dogovorjeni."

Jelko Kacin

"Slovenija leži ob Italiji, Italija je epicenter virusa, normalno je, da bomo zaprli letališča, že danes," je poudaril Kacin. "Slovencev v tujini ne sprejemajo več. Nobenega smisla ni, da vztrajamo pri letalskem prometu. Smo prvi ob Italiji, iz teh razlogov je Slovenija kot prva država v EU začela s konvoji, ta naš delujoči model bodo prevzeli po nas."

urška bačovnik janša Slovenija Urška Bačovnik objavila fotografijo s hodnika svoje bolnišnice in zapisala ...

Zaključil je s pomirjujočimi besedami: "Slovenija je država, ki je dobro organizirana. Prepričan sem, da smo na to bolj pripravljeni kot mnoge druge države, ki vsega tega še niso zečele."

Janez Janša Slovenija Janez Janša sporoča: Končno dobre novice iz EU dezurni@zurnal24.si
 

 

Komentarjev 15
  • ilija 10:51 19.marec 2020.

    MA delajte kar hočete dokler ne bo prišlo uradno da se morejo firme zapreti ne bo nič od te besede ostanite doma vsako jutro nas 50 je na kupu v firmi kaj bo z ljudmi ki so v najemu in ...prikaži več so v neki sobici po 2,3 ali več oseb kam bo kater od teh oseb šla v izolacijo če bo pozitiven, gnila politika pa samo se govori desnica boljša od levice za nas navadne smrtnike je vseeno ali so levi ali desni niste sposobni nabaviti osnovne stvar zaščite za medicinsko osebje da lahko upravljajo svoje delo.

  • maresem 11:30 17.marec 2020.

    Končno nekaj treznih ljudi na pravih mestih.

  • Taja 00:33 17.marec 2020.

    Bodimo iskreni: novi premier se med krizo ukvarja z vsem, razen s krizo. Kaj so njegove prioritete? Politične čistke v vodstvu policije in vojske, dobiva se z Orbanovimi ministri glede protiuslug za Orbanove 'investicije', nastavlja Kanglerja in podobne patrone, rihta ...prikaži več varovanje za člane vlade itn. Polno je zaseden s konsolidacijo politične moči, zato je, razumljivo, na krizni tiskovki bil vidno utrujen. Njegovo 'spopadanje' z epidemijo je serija ne ravno produktivnih ukrepov in formalizmov.