Trepetali smo cel mesec, grožnje je vendarle konec

Foto: M. Ha. Zalivanje na Slovenskem trgu v Kranju, posneto junija 2022.
Foto: M. Ha. Zalivanje na Slovenskem trgu v Kranju, posneto junija 2022.
Z današnjim dnem so razglasili preklic požarne ogroženosti.
Oglej si celoten članek

Uprava za zaščito in reševanje je z današnjim dnem razglasila preklic požarne ogroženosti naravnega okolja v državi, razen v občini Ajdovščina.

Spomnimo: velika požarna ogroženost je bila 20. julija letos razglašena na območju občin Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

Na Krasu se je v tem času razplamtel največji požar v zgodovini Slovenije, ki je opustošil velik del pokrajine.

Danes bosta tako Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija prenehala izvajati poostren nadzor. 

Gre za posledice obilne pošiljke padavin, ki je namočila presušena tla, ponekod po državi pa povzročila precejšnje razdejanje. Kot so pojasnili na Agenciji RS za okolje, ni šlo za tornado, temveč za "derecho" - dolgožive nevihte z viharnimi in pogosto tudi orkanskimi sunki vetra. Več o tem na tej povezavi

Tudi za danes so izdali oranžno opozorilo: grozijo veter, toča in strele. Kako se padavine gibajo po državi, si oglejte na radarski sliki padavin (povezava).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:33 19. Avgust 2022.

    Pokojnino imam malo,kaj se bo dogajalo bomo videli.

  • 22:37 19. Avgust 2022.

    Trepetali bojo vsako leto. Dokler ne bo zgorel ves nepociscen gozd

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.