Truplo dojenčka in nov poziv Policije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
10 dni je že minilo od dne, ko so bili policisti obveščeni o najdbi trupla v sortirnici odpadkov pri Grosupljem.
Oglej si celoten članek

V soboto, 19. novembra zjutraj, je Slovenijo močno pretresla najdba komunalnih delavcev v sortirnici na deponiji Špaja dolina. Obrnili smo se na Policijo z vprašanjem, ali jim je že uspelo identificirati truplo dojenčka – šlo je za fantka – oz. ugotoviti, kdo je zakrivil kaznivo dejanje in v kakšnih okoliščinah. 

Slovenija Policisti s podrobnostmi o najdbi mrtvega dojenčka Slovenija Novo v primeru trupla dojenčka na smetišču: šlo je za fantka V Grosupljem Pri nas! Tragedija brez primere: truplo dojenčka našli na smetišču

Kot so nam sporočili s Policije, kriminalistična preiskava še poteka oz. kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka, zato podrobnosti ne morejo razkriti, a glede na njihov vnovičen poziv – ta se glasi: "Še vedno pa naprošamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pripomogle k preiskavi, da to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali najbližjo policijsko postajo" – je nekako bolj ali manj jasno, da preiskava napreduje počasi.

Le dan po najdbi trupla so sicer na Policiji dejali, da "kriminalistična preiskava poteka tudi v tej smeri, torej od kod bi lahko otrok izviral". Poleg tega so že opravili obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, s katero so ugotovili natančen vzrok smrti dojenčka, šlo je za novorojenega otroka. Zaradi tega, ker je preiskava še v teku, nam tudi tega podatka, torej vzroka smrti, niso mogli posredovati. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:53 29. November 2022.

    Če bi pri izdaji osebne pobrali dnk, bi domili takoj kdo je to naredil...

  • 13:04 29. November 2022.

    Policija poziva samostojne forenzike za pomoč ?

  • 12:56 29. November 2022.

    Takoj, ko se omeni Grosuplje takoj pomisliti na Trstenjakovo. Tam se gojijo in nekontrolirano množijo prikletna up.imena. aktivistov..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.