Slovenija
87781 ogledov

Truplo dojenčka in nov poziv Policije

Dojenček roka Profimedia
10 dni je že minilo od dne, ko so bili policisti obveščeni o najdbi trupla v sortirnici odpadkov pri Grosupljem.

V soboto, 19. novembra zjutraj, je Slovenijo močno pretresla najdba komunalnih delavcev v sortirnici na deponiji Špaja dolina. Obrnili smo se na Policijo z vprašanjem, ali jim je že uspelo identificirati truplo dojenčka – šlo je za fantka – oz. ugotoviti, kdo je zakrivil kaznivo dejanje in v kakšnih okoliščinah. 

Dojenček roka Slovenija Slovenija Policisti s podrobnostmi o najdbi mrtvega dojenčka Dojenček Slovenija Novo v primeru trupla dojenčka na smetišču: šlo je za fantka Dojenček V Grosupljem Slovenija Pri nas! Tragedija brez primere: truplo dojenčka našli na smetišču

Kot so nam sporočili s Policije, kriminalistična preiskava še poteka oz. kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka, zato podrobnosti ne morejo razkriti, a glede na njihov vnovičen poziv – ta se glasi: "Še vedno pa naprošamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pripomogle k preiskavi, da to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali najbližjo policijsko postajo" – je nekako bolj ali manj jasno, da preiskava napreduje počasi.

Le dan po najdbi trupla so sicer na Policiji dejali, da "kriminalistična preiskava poteka tudi v tej smeri, torej od kod bi lahko otrok izviral". Poleg tega so že opravili obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, s katero so ugotovili natančen vzrok smrti dojenčka, šlo je za novorojenega otroka. Zaradi tega, ker je preiskava še v teku, nam tudi tega podatka, torej vzroka smrti, niso mogli posredovati. 

Komentarjev 8
  • SlavkoKrizman 14:53 29.november 2022.

    Če bi pri izdaji osebne pobrali dnk, bi domili takoj kdo je to naredil...

  • Avatar Leon
    Leon 13:04 29.november 2022.

    Policija poziva samostojne forenzike za pomoč ?

  • Ender3 12:56 29.november 2022.

    Takoj, ko se omeni Grosuplje takoj pomisliti na Trstenjakovo. Tam se gojijo in nekontrolirano množijo prikletna up.imena. aktivistov..