Slovenija
89882 ogledov

Policisti s podrobnostmi o najdbi mrtvega dojenčka

Dojenček roka Profimedia
Predstavnik za odnose z javnostmi na PU Ljubljana Tomaž Tomaževič je popoldne podal izjavo v primeru mrtvega dojenčka, ki pretresa Slovenijo.

Poročali smo že, da so delavci komunalne službe včeraj zjutraj med sortiranjem odpadkov v okolici Grosuplja našli truplo dojenčka, kar so nemudoma sporočili policiji. 

Tomaž Tomaževič, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana je daes popoldne pripravil izjavo za javnost, v kateri je potrdil, da je bil mrtev dojenček moškega spola. "Policisti so opravili ogled mesta najdbe, ravno tako tudi preiskovalni sodnik in tožilec. Zdravnik Inštituta za sodno medicino se ogleda ni udeležil," je povedal Tomaževič. 

Dodal je, da so truplo dojenčka prepeljali na omenjeni inštitut, kjer bo opravljena obdukcija, s katero bodo ugotovili natančne okoliščine smrti. "V tej fazi preiskave še ne moremo govoriti o detomoru. O detomoru govorimo izključno takrat, ko je za detomor odgovorna mati, ki je še pod vplivom poroda. Torej ko ne gre za mrtvorojenega otroka," je poudaril Tomaževič. 

Kriminalistična preiskava se nadaljuje, policisti naprošajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, da to sporočijo na telefonsko številko 113, na anonimno telefonsko številko 080 1200 ali se oglaijo na najbližji policijski postaji. 

Tomaževič je povedal še, da je šlo brez dvoma za novorojenega otroka, koliko časa je preteklo md porodom in najdbo trupla, pa za zdaj še ni odgovora. Ravno tako še ni znano, od kod so pripeljali odpadke, katerih del je bilo tudi dojenčkovo truplo. "Kriminalistična preiskava poteka tudi v tej smeri, torej od kod bi lahko otrok izviral," je izpostavil Tomaževič. 

Po slovenski zakonodaji se detomor kaznuje z zaporom do treh let.  

Dojenček Slovenija Novo v primeru trupla dojenčka na smetišču: šlo je za fantka Dojenček V Grosupljem Slovenija Pri nas! Tragedija brez primere: truplo dojenčka našli na smetišču

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 18:41 21.november 2022.

    Povprašat je potrebno v naseljih kjer živijo etične manjšine v radiju 80km.

  • Avatar karjola
    karjola 06:18 21.november 2022.

    Je treba postaviti kamere na vseh zbirališčih odpadkov.