Tudi zaposleni v zdravstveni negi grozijo s stavko

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po tem, ko so stavko v ponedeljek odmrznili policisti in novo stavko napovedali šolniki, s stavko grozijo tudi zaposleni v zdravstveni negi.
Oglej si celoten članek

Ker so po dveh poslanih dopisih z izpostavljenimi najbolj perečimi težavami zaposlenih v zdravstveni negi in prošnjo za čim prejšnje srečanje, prejeli samo informacijo, da bo minister predstavnike SDZNS "sprejel takoj, ko bo sestavljena ekipa Ministrstva za zdravje", so se v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) odločili za zaostritev.

Zahtevajo srečanje s Fakinom

"Če sindikat do torka, 9. oktobra 2018, ne prejme vabila za srečanje z ministrom za zdravje dr. Fakinom, bo v sredo, 10. oktobra, na dopisni seji svojega Republiškega odbora odločal o odmrznitvi stavkovnih zahtev in obnovitvi stavke ter bo določil tudi datum prihodnje stavke zaposlenih v zdravstveni negi," je sporočila predsednica sindikata Slavica Mencingar.

Medicinske sestre in drugi zaposleni v zdravstveni negi zahtevajo višje plače in ureditev razmer. V začetku leta so izvedli dvourno opozorilno stavko, nato pa so v pogajanjih z vlado uspeli zbližati stališča. Kot je znano, so bila pogajanja prekinjena zaradi odstopa vlade Mira Cerarja. 

V stavki tudi policisti, kmalu še šolniki

Šolniki so včeraj napovedali, da bodo, če do konca novembra dogovor z vlado glede stavkovnih zahtev izobraževalcev ne bo dosežen, po dveh stavkovnih dneh februarja in marca letos stavko nadaljevali 4., 5. in 6. decembra 2018. V ponedeljek sta stavko odmrznila oba policijska sindikata, Sindikat policistov Slovenije in Policijski sindikat Slovenije.

Poziv Opozorilo pred strašnimi posledicami policijske stavke



 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:16 5. Oktober 2018.

    Kaksni so ljudje taksno drzavo imajo!

  • 16:26 5. Oktober 2018.

    jao sindikati, še nov razpad vlade se obeta, in nove volitve, ker zahtevajo preveč. najbrž bo v sloveniji kmalu nova …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.