Slovenija
361 ogledov

Tudi zaposleni v zdravstveni negi grozijo s stavko

Protest pomočnic vzgojiteljic Saša Despot
Po tem, ko so stavko v ponedeljek odmrznili policisti in novo stavko napovedali šolniki, s stavko grozijo tudi zaposleni v zdravstveni negi.

Ker so po dveh poslanih dopisih z izpostavljenimi najbolj perečimi težavami zaposlenih v zdravstveni negi in prošnjo za čim prejšnje srečanje, prejeli samo informacijo, da bo minister predstavnike SDZNS "sprejel takoj, ko bo sestavljena ekipa Ministrstva za zdravje", so se v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) odločili za zaostritev.

Zahtevajo srečanje s Fakinom

"Če sindikat do torka, 9. oktobra 2018, ne prejme vabila za srečanje z ministrom za zdravje dr. Fakinom, bo v sredo, 10. oktobra, na dopisni seji svojega Republiškega odbora odločal o odmrznitvi stavkovnih zahtev in obnovitvi stavke ter bo določil tudi datum prihodnje stavke zaposlenih v zdravstveni negi," je sporočila predsednica sindikata Slavica Mencingar.

Medicinske sestre in drugi zaposleni v zdravstveni negi zahtevajo višje plače in ureditev razmer. V začetku leta so izvedli dvourno opozorilno stavko, nato pa so v pogajanjih z vlado uspeli zbližati stališča. Kot je znano, so bila pogajanja prekinjena zaradi odstopa vlade Mira Cerarja. 

V stavki tudi policisti, kmalu še šolniki

Šolniki so včeraj napovedali, da bodo, če do konca novembra dogovor z vlado glede stavkovnih zahtev izobraževalcev ne bo dosežen, po dveh stavkovnih dneh februarja in marca letos stavko nadaljevali 4., 5. in 6. decembra 2018. V ponedeljek sta stavko odmrznila oba policijska sindikata, Sindikat policistov Slovenije in Policijski sindikat Slovenije.

Radar Poziv Slovenija Opozorilo pred strašnimi posledicami policijske stavke



 

 

 

 

Komentarjev 3
  • borut08 18:16 05.oktober 2018.

    Kaksni so ljudje taksno drzavo imajo!

  • joc37 16:26 05.oktober 2018.

    jao sindikati, še nov razpad vlade se obeta, in nove volitve, ker zahtevajo preveč. najbrž bo v sloveniji kmalu nova gospodarska kriza. še pred začetkom svetovne krize.